Jurica Tomljanović osvojio Senj, HDZ-u većina i u Vijeću

Dorotea Prpić

Jurica Tomljanović/ Foto D. PRPIĆ

Jurica Tomljanović/ Foto D. PRPIĆ

Možete biti sigurni u to da ću dužnost gradonačelnika zajedno s većinom vijećnika koju smo osvojili u Gradskom vijeću obavljati časno i odgovorno na dobrobit svih građana grada Senja, poručio je dosadašnji obnašatelj dužnostiSENJ – Apsolutni pobjednik izbora za vlast u Senju u novom četverogodišnjem mandatu je HDZ koji je na izbore izašao u koaliciji s Hrvatskom bunjevačkom strankom (HBS) i Hrvatskom seljačkom strankom (HSS). Njihov kandidat za gradonačelnika Jurica Tomljanović (HDZ) u prvom krugu je osvojio natpolovičnu većinu (58,90%) birača izašlih na izbore, a lista ove koalicije i u senjskom Gradskom vijeću ima nadpolovičnu većinu (55,24%) glasova odnosno osam od ukupno 13 mandata u senjskom Gradskom vijeću.


U utakmici za gradonačelnika bio je Željko Nekić kandidat stranke LiPO (23,78%), kandidat nezavisne liste “Vratimo grad” Siniša Cvjetković (7,88%), te Ilena Tomljanović, kandidatkinja nezavisne liste “Odgovorno-ja ostajem” (5,64).


Za trinaest vijećničkih mjesta u Gradskom vijeću Grada Senja u igri je bilo pet lista, tri stranačke i dvije nezavisne, sa ukupno 65 kandidata, a uz većinu od 8 osvojenih mandata koalicije HDZ-HBS-HSS preostalih pet mjesta raspoređeno je na tri liste. Lista stranke LiPO osvojila je 3 mandata, Nezavisna lista “Vratimo grad” osvojila je jedan mandat koliko i lista SDP-a, dok Nezavisna lista “Odgovorno – ja ostajem” nije osvojila niti jedan mandat.
– Zahvaljujem svim glasačima koji su danas u velikom broju izašli na izbore. Posebno se zahvaljujem glasačima koji su glasali za mene i listu kandidata HDZ-a, HBS-a i HSS-a. Zajedno ćemo stvoriti Senj po mjeri svakog građanina. Čestitam i svim protivničkim kandidatima na kampanji koja je bila dostojanstvena, korektna i nadasve ljudska. Ovo je za mene velika čast i velika odgovornost. Možete biti sigurni u to da ću dužnost gradonačelnika zajedno s većinom vijećnika koju smo osvojili u Gradskom vijeću obavljati časno i odgovorno na dobrobit svih građana grada Senja, poručio je dosadašnji obnašatelj dužnosti gradonačelnika i novoizabrani gradonačelnik Jurica Tomljanović.