Pandemija

Još jedan razred u Lici u izolaciji zbog korone, raste broj oboljelih, a korona ušla i u vojarnu na Udbini!

Marin Smolčić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Prema zadnjim informacijama županijskog Stožera civilne zaštite od danas se u samoizolaciji nalazi cijeli razred  OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac 


 


OTOČAC Kako smo već javljali, jedan razred OŠ dr. Jure Turića u Gospiću je stavljen u samoizolaciju zbog učenice pozitivne na COVID-19.
Prema zadnjim informacijama županijskog Stožera civilne zaštite od danas se u samoizolaciji nalazi cijeli razred  OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac.


Ovaj je korak načinjen zbog razredne učiteljice pozitivne prilikom testiranja. Novi podaci govore o četiri  oboljele osobe s područja Gospića, po jedna oboljela osoba je u Otočcu i Perušiću.


Potvrđen je slučaj jednog oboljelog vojnika s prebivalištem u Udbini, inače je pristigao iz Varaždinske županije. Ta  osoba će koristiti smještaj izolacije u vojarni na Udbini. 


U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. Na ovaj se način danas povećao broj oboljelih u Ličko-senjskoj županiji na 182 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije.


Od toga broja je 35 aktivnih slučaja, 145 osoba je izliječeno te dvije osobe preminule. Gledajući po gradovima po broju oboljelih  oprednjači Gospić gdje su 24 oboljele osobe, slijedi Otočac sa osam i gradovi Perušić, Novalja i Brinje sa po jednim oboljelim o korona-virusa.


U protekla 24 h testirano je 28 osoba, a pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 159 osoba.