Humani Senjani

Inicijativa Facebook grupe “Senj u srcu”. Skupili su novac za uređaj koji Dadi Cvjetičaninu život znači

Dorotea PrpićSENJ – Dobro je činiti dobro, pomagati drugima, a to su svojom akcijom pokazali članovi facebook grupe Senj u srcu. Na inicijativu administratora grupe Marina Dobrine pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za nabavu nove kompjutorske opreme koja znatno olakšava život Dadi Cvjetičaninu, inače dragovoljcu Domovinskog rata.


On je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u kojoj mu je oštećena kičma, paraplegičar je i već 20 godina vezan za krevet. Raniji uređaj koji je imao nakon petnaestak godina je otkazao pa je potreban novi koji košta više od trideset tisuća kuna.


Radi se o uređaju, asistive tehnologiji, pomoću kojeg se očima može kontrolirati svjetlo, TV, telefon, radio, grijanje, klima uređaj, otvoriti vrata, pozvati interventne službe, čak i surfati internetom, a to osobi vezanoj za krevet jako puno znači.
Preko Senja u srcu u kratkom roku sakupljen je iznos od 22.800 kuna i 520 eura. Priključila se i senjska nogometna Udruga Garage Boysi i donacijama sakupila 3.550 kuna, a anonimni donatori su izravno na račun obitelji uplatili 1.200 kuna. Donaciju je Dadi Cvjetičaninu predao Marino Dobrina, i to baš na njegov rođendan i 20. godišnjicu stradavanja, a riječima je teško opisati Dadinu zahvalnost i ganutost, tim više što je i ovo dokaz da nije zaboravljen i da ljudi s njim suosjećaju.


Kako najavljuju autori fotografija koje će na izložbi u Gradskoj knjižnici Senj biti izložene u povodu ovogodišnje vojno-redarstvene akcija Oluja, i oni će donirati sredstva od prodaje fotografija u iznosu od oko 3.000 kuna, kao pomoć Dadi u nabavi novog uređaja koji njemu doslovno znači »prozor u svijet«.