'ODGOVORNO - ja ostajem' u Senju

Ileana i Krunoslav Tomljanović: Prioriteti su nam razvoj cjelogodišnjeg turizama te obrazovanje i poduzetništvo

Dorotea Prpić

Ukoliko nam građani ukažu povjerenje,  jedan od naših prvih koraka biti će izrada kvalitetne dubinske ekonomske i pravne analize grada, gradskih poduzeća i ustanova, sve kako bismo imali kvalitetnu polazišnu osnovu pri  izradi budućih strategija razvoja grada, ali i  u svrhu  transparentnog  informiranja naših građana“, kaže nositelj liste Krunoslav TomljanovićSENJ Nositelj Nezavisne liste „ODGOVORNO – ja ostajem“ Krunoslav Tomljanović i kandidatkinja na listi, ujedno i  kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Senja  Ileana Tomljanović i svi ostali članovi liste  Senj vide kao grad izuzetnog gospodarskog kapaciteta, prepoznatljivu turističku destinaciju koja uz jasnu i dugoročnu gospodarsku strategiju može vrlo brzo postati prostor za domaće i strane ulagače.


„Naša vizija razvoja priobalnih i brdsko – planinskih predjela grada Senja zasniva se na kvalitetnim urbanističkim rješenjima i stvaranju povoljnih gospodarskih  uvjeta  koji će kroz investicijska ulaganja otvoriti nova radna mjesta. Smatramo da je glavna obveza grada da na vrijeme prepozna kvalitetne investicijske projekte, osigura sve potrebne uvjete i na raspolaganje stavi sve svoje kapacitete kako bi kao kvalitetan partner osigurao nesmetan tijek  investicija na cjelokupnom području grada Senja. Program nezavisne liste „ODGOVORNO –  ja ostajem“ sadržajno se odnosi  na dva mandatna razdoblja. Smatramo da je samo takav pristup u izradi programa ozbiljan, za razliku od programa drugih stranaka i nezavisnih lista s obzirom da je nama, a vjerujemo i većini naših građana, velika nepoznanica kakvo je stvarno  ekonomsko i pravno stanje grada i gradskih poduzeća. Zato, ukoliko nam građani ukažu povjerenje,  jedan od naših prvih koraka biti će izrada kvalitetne dubinske ekonomske i pravne analize grada, gradskih poduzeća i ustanova, sve kako bismo imali kvalitetnu polazišnu osnovu pri  izradi budućih strategija razvoja grada, ali i  u svrhu  transparentnog  informiranja naših građana“, kaže nositelj liste Krunoslav Tomljanović.   


U njihovu programu naglasak je na tri važna područja, razvoj cjelogodišnjeg turizama  kao glavne gospodarske grane, te obrazovanje i poduzetništvo. Kako kažu Senj je grad iznimnog kulturno povijesnog bogatstva koje je potrebno valorizirati i pokrenuti brend kulturno-povijesne turističke destinacije. Ciljani i razrađeni projekti koji uključuju neizostavne Uskoke i glagoljicu, bunkere na Nehaju- 5 bunkera 5 virtualnih povijesnih priča putem modernih tehnologija virtualne stvarnosti, te podizanjem tradicionalnih kulturnih manifestacija  na viši nivo osigurat će konkurentnost i prepoznatljivost grada na svjetskom turističkom tržištu.
„Kao grad koji okuplja ne mali broj stručnjaka u području dječjeg razvoja   moramo razmišljati i  o podizanju kvalitete usluga ranog  praćenja i rehabilitacije djece. Obzirom da je broj djece s teškoćama govora, motorike i senzorike u porastu, a pružanje pomoći je centralizirano na velike gradove, smatramo da sa ljudskim resursima Senj može biti centar za rane intervencije i rehabilitaciju djece Ličko senjske županije i dobrim djelom Primorsko goranske županije“, naglašava Ileana Tomljanović. 


Smatraju  i da je nedostatak vizije gospodarskog razvoja grada ključni krivac za veliki broj ljudi koji su odselili s područja grada Senja, a neki od primjera su i po njima promašene gospodarske zone u koja su do sada utrošena enormna sredstva iz gradskog proračuna, a nažalost nisu se otvorila nova radna mjesta. Njihova vizija otvaranja velikog broja radnih mjesta je u gospodarskoj zoni Ošlje polje čiji razvoj  ovisi o nastavku izgradnje auto ceste Žuta Lokva – Rijeka.  Ukoliko im se ukaže prilika spremni su na sve načine utjecati da se izgradnja tog prometnog pravca što brže pokrene s obzirom da gospodarsku zonu Ošlje polje vide kao idealnu poziciju za trgovačku Autlet zonu  koja bi bila garancija cjelogodišnjeg šoping turizma, a ujedno bi povezala obalni i brdsko-planinske predjele grada. Ovakav projekt  otvorio bi između 250 i 300 radnih mjesta, ali i stvorio marketinšku prepoznatljivost kako Senja tako i njegove okolice. Naglašavaju i da projekt ima  čvrstu komercijalnu opravdanost   s obzirom da se sama  lokacija gospodarske zone Ošlje polje nalazi  neposredno uz jedan  od budućih najprometnijih cestovnih pravaca prema Jugu Hrvatske ,kao i u  blizini velikih gradova poput Rijeke, Zadra i sl. 


„Ovo je dio našeg programa u kojem je još niz projekata i investicijskih ulaganja u cjelokupno područje grada Senja, a više  o programu može se  vidjeti na našoj facebook stranici. Pozivamo sve građanke i građane Senja da  u nedjelju izađu na izbore i daju nam svoj glas , kandidatkinji za gradonačelnicu Ileani Tomljanović pod rednim brojem 3 i za  našu  nezavisnu listu nositelja Krunoslava Tomljanovića pod rednim brojem 5“, poručuju kandidati sa liste „ODGOVORNO – ja ostajem“.