Javna priznanja

Hrvoje Giaconi postao počasni građanin Senja

Dorotea Prpić

Foto D. Prpić

Foto D. Prpić

Priznanjem Grada Senja za životno djelo posthumno je nagrađen Milan Galić za velik doprinos na području kulturnog, društvenog i političkog života te promociji vrijednosti i ugleda Grada SenjaUz iskrenu zahvalu svima koji su svojim predanim i nesebičnim radom u društvenom, gospodarskom, kulturnom, obrazovnom i sportskom području pridonijeli ugledu i promociji grada Senja, jučer su u senjskom Domu kulture uručena javna priznanja Grada Senja za 2019. godinu.


Pozdravnu riječ dobrodošlice uputio je Ivan Prpić, ravnatelj senjskog Pučkog otvorenog učilišta »Milutin Cihlar Nehajev«, a dobitnicima su se prigodno obratili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja Željko Tomljanović i gradonačelnik Sanjin Rukavina te čestitali nagrađenima.


Za veliki doprinos na području kulturnog života te očuvanju kulturne i spomeničke baštine Grada Senja počasnim građaninom Grada Senja proglašen je Hrvoje Giaconi. Javnim priznanjem Grada Senja za životno djelo posthumno je nagrađen Milan Galić za velik doprinos na području kulturnog, društvenog i političkog života te promociji vrijednosti i ugleda Grada Senja, a nagradu je preuzela njegova supruga Mira Galić.
Nagrade Grada Senja uručene su Silviju Milinu za velik doprinos promicanju vjerskog života, predani svećenički rad te očuvanje crkvene, kulturno-povijesne i spomeničke baštine Grada Senja i senjskom pjesniku Krešimiru Stanišiću za velik doprinos na području kulturnog života Grada Senja te očuvanju i baštinjenju senjske čakavštine.


Nagrada Grada Senja dodijeljena je i Nenadu Mlinariću i Anti Prpiću za nesebičnu pomoć i solidarnost s drugima, izraženu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku, u znak zahvalnosti za darovanu krv. Nagrada Grada Senja dodijeljena je i Senjskoj ligi protiv raka za veliki doprinos i dugogodišnju požrtvovnost u volonterskom radu na dobrobit građana Grada Senja te Eko OPG-u Samaržija za uspješno i prepoznatljivo djelovanje u gospodarskom životu na području grada Senja.


U ime svih nagrađenih, okupljenima se obratio dekan Senjskog dekanata i začasni kanonik Senjskog kaptola vlč. Silvio Milin, a svečanost, koja je bila skromnija radi epidemiološkoh mjera vezanih za koronavirus, svojim je stihovima uveličao Krešimir Stanišić.