Kandidat stranke LiPO

Željko Nekić-Canjuga: Želim Senjanima vratiti osmijeh na lice

Dorotea Prpić

Željko Nekić-Canjuga / T. TOMLJANOVIĆ

Željko Nekić-Canjuga / T. TOMLJANOVIĆ

HDZ-ov predsjednik Gradskog vijeća u dva mandata kandidat je za gradonačelnika najmlađe političke stranke u Ličko-senjskoj županiji – LiPOSENJ – Pod motom »Može se i mora bolje!« na predstojećim lokalnim izborima kao kandidat za gradonačelnika Grada Senja sudjeluje i Željko Nekić-Canjuga. Nekić je po zanimanju geodet zaposlen u Upravi šuma Senj. Političkog iskustva ima jer je u dva mandata, tada kao član HDZ-a, bio predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja, a dugogodišnji je predsjednik Lovačkog društva Jarebica Senja.
Za mjesto gradonačelnika kandidirala ga je stranka LiPO, najmlađa politička stranka u Ličko-senjskoj županiji, o kojoj Nekić kaže:


– Čast mi je biti članom prve regionalne demokršćanske stranke u Ličko-senjskoj županiji pozicionirane na desnom centru jer u njezinu djelovanju vidim ogroman potencijal okupljanja na dobrobit i Ličko-senjske županije i grada Senja.


Upravo ti postulati stranke LiPO bili su presudni da prihvati kandidaturu.


Profesionalac, ne volonter
– To je bio razlog da prihvatim prijedlog dr. Darka Milinovića da me kandidira za gradonačelnika Senja. Kao gradonačelnik želim biti profesionalac, nikakav volonter, amater. Smatram da je ovaj grad zaslužio da ga vodi profesionalac i da se o njemu i njegovim građanima brine 24 sata na dan. Kao što znamo, grad je u vrlo teškoj situaciji zahvaljujući raznoraznim faktorima i nepovoljnim okolnostima, ali u našem programu imamo rješenje za sve. Čovjek sam koji živi za ovaj grad, koji želi bolje, koji će se staviti na raspolaganje građanima i pomoći u razrješavanju njihovih problema. Vjerujem da će izborne liste stranke LiPO polučiti dobre rezultate i na lokalnoj i na županijskoj razini i da će stranka LiPO u Senju imati gradonačelnika, kaže Željko Nekić i zahvaljuje svim sugrađanima koji su ga podržali u kandidaturi te svojoj obitelji, koja mu je uvijek bila i ostala na prvom mjestu.


Čovjek »od naroda«


– Želim biti čovjek koji će građanima vratiti osmijeh na lice, biti prijatelj. Nakon velikog, i životnog političkog iskustva, smatram da sam spreman dostojanstveno obnašati dužnost gradonačelnika. Ne želim biti idealan, želim biti kao i dosad, čovjek od naroda. Ne želim biti prijetvoran i licemjeran. Želim svima časno pogledati u oči. Neću ništa obećavati. Nikomu. Slušat ćemo ljude i raditi. Ne želim reći »nadam se«, nego ću reći da vjerujem da će sve biti bolje, jer može se i mora bolje, poručuje kandidat za prvog čovjeka Grada Senja Željko Nekić.