Rezultati izbora

HDZ apsolutni pobjednik izbora u svih 11 senjskih mjesnih odbora

Dorotea Prpić

Zadovoljni članovi senjskog HDZ-a

Zadovoljni članovi senjskog HDZ-a 


 


SENJ – HDZ grada Senja apsolutni je pobjednik netom održanih izbora za članove mjesnih odbora na području grada Senja. Osvojio je većinu u 11 mjesnih odbora, a u Mjesnom odboru Crni Kal-Vrzići izbori će se ponoviti.
U devet mjesnih odbora, i to Bunica-Bilićevica, Senj Centar, Senj Trbušnjak, Jablanac, Krasno, Prizna, Oltari, Vratnik i Krivi Put, HDZ je u koaliciji s Hrvatskom bunjevačkom strankom osvojio sva mjesta u vijećima. U 10 mjesnih odbora jedino je HDZ imao svoje liste kandidata, a u MO-u Senj-Mundarićevac i u Svetom Jurju konkurirale su mu nezavisne liste grupe građana. U Mundarićevcu, u kojem su nositelji nezavisne liste građana bili Josip Štokić, Anera Biondić i Mladena Drakulić, HDZ je osvojio 88,37 posto glasova, a nezavisna lista 9,88, što znači da HDZ ima svih sedam mjesta u MO-u Mundarićevac. U Svetom Jurju nezavisna lista, čiji su nositelji bili gradski nezavisni vijećnik Hrvoje Bezjak te Darjan Bajrović i Goran Ažić, osvojila je 36,42 posto glasova, time i dva mjesta u vijeću, a HDZ 60,8 posto glasova, odnosno pet članova Vijeća MO-a, i ima jaku većinu. Štoviše, HDZ je u Svetom Jurju uz manju izlaznost građana na ovim izborima osvojio znatno više glasova nego na ranijim izborima za VMO.


– Ponovo smo pokazali našu snagu i zajedništvo. Apsolutni smo pobjednici na izborima za članove mjesnih odbora na području Grada Senja u 11 mjesnih odbora. Hvala svima koji su glasali za nas. Čestitamo svim izabranim članovima mjesnih odbora – rekao je, komentirajući rezultate izbora, predsjednik HDZ-a grada Senja Željko Tomljanović-Beli.


Izbori za vijeća mjesnih odbora bili su prevelik zalogaj za druge političke opcije u gradu Senju. Primjerice, za senjski SDP koji već duže vrijeme ima teškoća u djelovanju, te za Stranku umirovljenika grada Senja čiji članovi očito više nemaju interes za sudjelovanjem u političkom životu grada, ali i za novu političku stranku LiPO koja je imala puno planova na zadnjim lokalnim izborima i koja ima i tri vijećnika u Gradskom vijeću, ali očito je taj izborni entuzijazam splasnuo.D. PRPIĆ