Karlo Starčević

Gradonačelnik Gospića i ove godine svoju plaću daje studentima za stipendije

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Karlo Starčević danas je potpisao ugovore o stipendiranju s devet studenata s područja Grada GospićaGrad Gospić redovno izdvaja sredstva za stipendiranje učenika i studenata. Od dolaska na dužnost gradonačelnika prije pet godina aktualni gradonačelnik Karlo Starčević odrekao se svojih plaća kako bi financijski pomogao studentima s ovog područja.


Tako je danas potpisao ugovore o stipendiranju s devet studenata s područja Grada Gospića. Stipendije se dodjeljuje u svrhu podizanja znanja i sposobnosti građana sa svog područja, zadovoljavanja potreba određenih stručnih profila na području Grada Gospića u obrazovanju stručnjaka, te zbog potpore i poticanja na daljnje školovanje studenata koji su tijekom dosadašnjeg školovanja ostvarili vrhunske rezultate.

Sredstva za isplatu stipendija osiguravaju se iz plaće gradonačelnika Karla Starčevića, a visina stipendija je različita i iznose od 600 do 1.300 kuna, pri čemu je svaka stipendija određena visinom ostvarenog mjesta na listi prvenstva.


Najvišu stipendiju ima studentica Blaženka Maras s najboljim uspjehom u dosadašnjem tijeku studiranja.Lista prvenstva utvrđuje se temeljem sljedećih kriterija: uspjeh studenta u prethodnoj studijskoj godini, godina studija, sudjelovanje na natjecanjima i plasman na tim natjecanjima prethodne studijske godine, objavljeni radovi/osvojene nagrade, socijalno – materijalno stanje, deficitarna zanimanja.


Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević za akademsku godinu 2021./2022. dodjeljuje stipendije čiji su dobitnici: Blaženka Maras, Vesna Šikić, Dorian Stilinović, Ivan Bunčić, Marija Vidmar, Nikola Ratković, Nikolina Kulaš, Jelena Mataija i Matea Đapić.Nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli stipendija gradonačlnik Karlo Strčević zahvalio se studentima na predanom učenju i dosadašnjim odličnim rezultatima.


– Svima želim puno uspjeha u ovoj akademskoj godini. Stara je istina da na mladima svijet ostaje pa se isto tako nadam da ćete nakon uspješnog studiranja svoju budućnost graditi u svojem rodnom gradu.


Gospiću i Lici trebaju obrazovani i mladi ljudi da od ovoga grada i kraja učine pravu životnu oazu, zaključio je gradonačelnik Karlo Starčević čiji su altruizam i ponovnu pomoć pozdravili ovi studenti.