Cvjetno-gastronomski hit

Festival od rožicov: Pavlinski trg bio je šaren, namirisan i pun ljudi

Dorotea Prpić

Foto Dorotea Prpić

Foto Dorotea Prpić

Uz trgovački i edukativni dio Festivala vezan uz cvijeće, posjetitelji su uživali u bogatoj gastronomskoj ponudi i dobroj glazbiSENJ – Na senjskom Pavlinskom trgu protekli vikend bilo je i šareno i mirisno, sve puno cvijeća na Festivalu od rožicov na kojem su se predstavili proizvođači koji su ponudili razne vrste cvijeća, sadnica, sezonskog bilja i vrtnog programa. Zainteresirani su mogli iz prve ruke saznati i brojne korisne savjete o uzgoju i njezi biljaka te uređenju vrta, a bila je ovo prilika i da se kupi bilje koje će krasiti senjske okućnice. Uz to, i domaći i turisti uživali su u gastronomskoj ponudi.


Spravljena je fritaja od šparoga, posjetitelji su mogli degustirati i veliku cvjetnu roladu i proljetne muffine koje su pripremili polaznici senjske Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića, a za glazbeni ugođaj bio je zadužen Trio Da Capo.


– Zadovoljni smo posjetom i atmosferom na našem cvjetnom festivalu. Manifestacija su jako dobro prihvatili i od strane građani i gosti u gradu. Naš stalni partner u ovakvim manifestacijama gdje se kuha na veliko, tvrtka Ekskluziva d.o.o. iz Novog Vinodolskog spremio je fritaju od tisuću jaja, a stalni partner nam je i senjska Srednja škola čiji su učenici spremili cvjetnu roladu dugu gotovo četiri metra, rekao je ispred organizatora direktor Ureda senjske Turističke zajednice Viktor Samaržija.
Danijela Vukelić, ravnateljica Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića kazala je:


– Evo ova naša rolada izazvala je senzaciju, a nije ju bilo lako niti donijeti do trga. Izradili su ju naši učenici sa svojim mentoricama Valentinom Mikola i Ivanom Crnjak i na ovaj način smo se već tradicionalno priključili našem Festivalu od rožicov. S nama su učenici drugoga razreda turističko-hotelijerskih komercijalista koji pomažu u posluživanju ove cvjetne rolade i koliko vidim jako uživaju u tome, što nam je izuzetno drago.


»Pun pogodak, jako lijepo, čestitke organizatoru«, tek su neki od komentara zadovoljnih posjetitelja koji su u velikom broju sudjelovali u ovom cvjetno-gastronomskom doživljaju.