Putujuća izložba

“Euro na kotačima” stigao u Senj

Dorotea Prpić

Foto Dorotea Prpić

Foto Dorotea Prpić

Posjet putujuće interaktivne izložbeUvođenje eura 1. siječnja 2023. važan je korak za Hrvatsku, a kako bi se građani upoznali s novom valutom, Vlada RH i Hrvatska narodna banka, uz sufinanciranje Europske unije provode kampanju za zamjenu hrvatske kune eurom.


Putujuća interaktivna izložba »Euro na kotačima« posjetila je i Senj, a na izložbi je bio prisutan i gradonačelnik Senja Jurica Tomljanović sa suradnicima.


Poseban je to edukativni projekt koji posjetiteljima pruža relevantne informacije o uvođenju eura kao službene valute.
Edukatori koji rade na izložbi su predstavnici HNB-a i studenti ekonomskih fakulteta, a njihova je uloga odgovoriti na sva pitanja posjetitelja i pomoći im u prolasku kroz izložbu.


Foto Dorotea Prpić


Izložba je počela putovanje 19. listopada u Vukovaru, a posljednja će joj stanica biti Zadar 17. prosinca. Putujuću izložbu već su imali prilike posjetiti građani Vinkovaca, Osijeka, Slavonskog Broda, Požege, Virovitice, Bjelovara, Koprivnice, Varaždina, Krapine, Zagreba, Siska, Karlovca, Delnica, Rijeke, Poreča, Pule i Krka, a nakon Senja zaustavila se u Ogulinu, Gospiću, Kninu, Dubrovniku, Makarskoj, Splitu, Šibeniku i Zadru.


Poseban će mobilni tim studenata obići još 67 mjesta u blizini tih gradova kako bi dodatno educirali građane i pozvali ih da posjete »Euro na kotačima«