Službeno

Epidemiolozi odobrili održavanje Jeseni u Lici

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Naš Stožer civilne zaštite je prateći epidemiološku sliku na ovim prostorima zaključio kako se „Jesen u Lici“ u tome smislu može održati, rekao je Ivan StanićU ozračju odustajanja od nekoliko regionalnih manifestacija u Hrvatskoj svakako je dobro odjeknula odluka organizatora o održavanju izložbe „Jesen u Lici“ koja će po 22. puta otvoriti svoja vrata u petak, 2. listopada. Na upit epidemiologu županijskog Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije dr. Ivanu Staniću dobijamo sažet odgovor.


– Ne znam za druge manifestacije jer odustajanje se može dogoditi zbog mnoštva drugih razloga. Naš Stožer civilne zaštite je prateći epidemiološku sliku na ovim prostorima zaključio kako se „Jesen u Lici“ u tome smislu može održati.


Naravno, uz striktnu primjenu svih predviđenih epidemioloških mjera sukladno ovakvom okupljanju. Dakle presudio je znanstveno-epidemiološki segment, naglašava nam epidemiolog dr. Ivan Stanić iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.
Kako doznajemo od organizatora ove manifestacije na ulazu u ograđeni prostor Jeseni u Lici mjerit će se tjelesna temperatura posjetitelja, zatim će biti određen njihov smjer kretanja unutar izložbe, uz obveznu upotrebu zaštitne maske.


Neki su oponenti nastojali da se „Jesen u Lici“ ipak ne održi, pravdajući to otkazivanjem nekih najavljenih priredbi u široj regiji.