Booking.com

Dva lička grada na TOP-listi najsrdačnijih hrvatskih odredišta

Marin SmolčićOTOČAC  Prema podacima turističkog weba Booking.com realiziran je i objavljen popis najsrdačnijih gradova u Hrvatskoj. U ovom prestižnom popisu među prvih pet najsrdačnijih gradova Hrvatske u 2023. godini našli su se Otočac koji je zauzeo drugo mjesto i Korenica koja je po ljubaznosti  i srdačnosti  na četvrtom mjestu ove liste.


Na 1. mjestu  najsrdačnijih gradova nalazi se Požega, slijedi Otočac, a iza Otočca su Slunj, Korenica, Solin, Postira, Betina, Sutivan, Vinkovci i Ploče. Gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac (nezavisni) nije iznenađen ovakvim rangiranjem.


-To je nastavak naših nastojanja da se gost u našoj sredini osjeća dobro došlim i prihvaćenim. Ponosan sam na svoje  sugrađane na njihovom iskrenom i tradicionalnom  gostoprimstvu. To je inače naš običaj i naše naslijeđe koje se razvojem turizma u Gackoj dodatno istaknulo jer Otočac u tom kontekstu ne zaostaje za mnogim većim i poznatijim hrvatskim destinacijama, pojasnio nam je gradonačelnik Goran Bukovac. Slično govori i načelnik općine Plitvička jezera, gdje pripada i Korenica, Ante Kovač (nezavisni) koji ovakvo rangiranje donekle smatra očekivanim.
-Zbog blizine NP Plitvička jezera i dugogodišnjih nastojanja da se gost kod nas ugodno osjeća ovdje je stvoren jedan mentalitet pun pozitivne energije, iskrene dobrodošlice i toplog prijema. S obzirom na sve naše turističke reference i dobru praksu ne bih se čudio da smo na toj ljestvici još više rangirani, rekao nam je načelnik Kovač. Predsjednik Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević također nije iznenađen ovim laskavim titulama ličkih gradova.


-Lika je oduvijek bila poznata po gostoljubivosti, po iskrenom i toplom prijemu svih dobronamjernih gostiju. Svi lički gradovi i općine zadnjih su godina uložili puno truda, sredstava i edukacija kako bi se gost kod nas osjećao dobro došlim i iskreno prihvaćenim. Uvjeren sam da će se takav uzlazni trend srdačnosti nastaviti, istaknuo je Ivan Radošević ponosan što su se čak dva lička grada našla na popisu najsrdačnijih hrvatskih sredina.


Pritom Booking.com daje nagrade Traveller Review Awards kao javno priznanje svojim partnerima za vrhunske usluge koje nude putnicima.