Incident

Šamaranje u bolnici: Dr. Tomasović traži ukidanje licence problematičnom liječniku iz OB Gospić

Marin Smolčić

Anton Krnić, Hrvoje Tomasović

Anton Krnić, Hrvoje Tomasović

Od ravnateljice Opće bolnice Gospić dr. Sandre Čubelić nismo dobili izjavu jer čeka da se dr. Anton Krnić vrati s bolovanja kada će se znati svi detalji ovog događajaGOSPIĆ Ne stišavaju se komentari i reakcije uz nemile događaje koji su se protekloga tjedna zbili u čekaonici Odjela radiologije u Općoj bolnici Gospić. Čekajući red pacijent (1969.) tada se požalio na bolove, na što su mu ostali pacijenti davali prednost. Do „kuršlusa“ je došlo kada se na vratima ordinacije pojavio dežurni radiolog dr. Anton Krnić i na riječi kako je pacijent hrvatski ratni vojni invalid reagirao s rečenicom “onda ćeš na red doći zadnji”.


Nakon nekoliko teških riječi pacijent je s nekoliko šamara smirio vidno zajapurenog doktora.


Do dr. Krnića se od toga dana ne može doći jer je odmah otvorio bolovanje. Nažalost, ovo nije njegov jedini ispad jer je putem facebooka veličao svojega djeda četnika koji je 1944. godine prešao u partizane i sudjelovao u likvidacijama na Bleiburgu. Zbog nereda u bolnici intervenirala je i policija, a pacijent koji je šamarao dr. Krnića prekršajno je kažnjen novčanom globom u iznosu od 900 kuna.
Na sve ovo je na društvenim mrežama reagirao ugledni kirurg dr. Hrvoje Tomasović, u nekoliko navrata od strane struke i pacijenata biran za naj-liječnika godine.


-Molim gospodu iz moje doktorske komore da se ne prave grbavi kada ovo pročitaju i da samoinicijativno ukinu licencu ovoj liječničkoj karikaturi Antonu Krnicu! Ako je psihički poremećen i bolestan ne može raditi, a ako nije onda je još gore jer je bezobrazan i vrijeđa hrvatske branitelje. Sada opravdajte vaše postojanje i očekujem akciju! Ovo je javna prijava i postupite po njoj! Luetiću, očekujem da delaš po ovome slučaju, kategorički je istaknuo je dr. Tomasević.


Od ravnateljice Opće bolnice Gospić dr. Sandre Čubelić nismo dobili izjavu jer čeka da se dr. Anton Krnić vrati s bolovanja kada će se znati svi detalji ovog događaja. S druge pak strane dr. Krnić se nikada nije javno očitovao niti ispričao o svojim, najblaže rečeno, problematičnim porukama na društvenim mrežama.