Potpisan ugovor

Donji Lapac dobiva novo školsko igralište

Marin SmolčićU dvorani za  sastanke Ličko-senjske županije jutros je potpisan još jedan Ugovor vezan uz izvođenju radova obnove igrališta Osnovne škole Donji Lapac. Ugovor su potpisali župan ličko-senjski Ernest Petry, Marko Marić, ravnatelj OŠ Donji Lapac i za izvođaja radova Joso Vrkljan, direktor poduzeća „Lika ceste“ d.o.o. Kako je na početku potpisivanja istaknuo župan Petry ovo je nastavak provođenja dogovora o disperzivnom djelovanju koji će se  u smislu ulaganja i novih projekata osjetiti u cijeloj Ličko-senjskoj županiji.


-Za namjenu rekonstrukcije i obnove dječjeg igrališta OŠ Donji Lapac Županija je osigurala sredstva u iznosu od 284 000 kuna. Nedavnim obilaskom ovog područja ustvrdili smo kako tamošnja djeca nemaju adekvatno igralište za igru i provođenje nastave tjelesne kulture. Također ne postoji uređeno igralište gdje bi nakon nastave djeca prvodila slobodno vrijeme igrajući nogomet, košarku ili rukomet.  Najpovoljniji ponuđač kroz postupak Javne nabave bilo je poduzeće „Lika ceste“ d.o.o. koji će ovaj posao završiti u roku od 30 dana, rekao je župan Ernest Petry te dodao kako je ovo tek početak ulaganja u ovu školsku ustanovu.


-Potrebe za ulaganjima u ovu školu su puno veće, za što ćemo osigurati potrebna sredstva. Donji Lapac nema Dječjeg vrtića pa se ondje mora osigurati i opremiti prostor za predškolske aktivnosti  djece koja se pripremaju za polazak u školu. Ukoliko se u ovoj općini formira Dječji vrtić, njegovo financiranje ide na teret Općine koja za takav sadržaj nema dovoljno sredstava. Ukoliko se unutar osnovne škole formira Odjel za predškolski odgoj stovrit će brojne uštede kroz prostorije, grijanje i školsku kuhinju. Na ovaj način smo stvorili modalitet da bismo pokrenuli još jedan sadržaj i stvorili uštede, naglasio je župan Ernest Petry.
O detaljima ovog Ugovora govorila je županijska pročelnica Valentina Zdunić rekavši kako je korijenje obližnjeg drveća na više mjesta sasvim podiglo i oštetilo podlogu školskog igrališta, s čime je znatno otežana njegova upotreba već niz godina. OŠ Donji Lapac pohađaju 73 učenika. Na ukazanom povjerenju Županiji se zahvalio direktor Lika cesta Joso Vrkljan, dok je u ime OŠ Donji Lapac zahvalio na pomoći i suradnji ravnatelj škole Marko Matić.