Gospić

Deset Gospićanki završilo prekvalifikaciju za slastičarke

Marin SmolčićGOSPIĆ Kako bi se povećala konkurentnost žena na tržištu rada tijekom listopada i studenog provedeno je osposobljavanje za jednostavne poslove u zanimanju slastičarka za 10 žena s područja Grada Gospića. Ovo je učinjeno u sklopu provedbe projekta Zapošljavanje žena na području Gospića- Faza II. Polaznice su pohađale teoretski  dio nastave u trajanju od  43 sata i  115 sati vježbe i  praktične nastave. Više o svemu rekla nam je zamjenica gradobačelnika Grada Gospića Kristina Prša.


-U finišu pripremanja slastica polaznice su stekle praktična iskustva pripremajući kolače i kekse u poduzeću „Tušak“, najvećoj ličkoj pekari. Nastavkom aktivnosti  zapošljavanja žena pripadnica ciljane skupine te njihovim obrazovanjem i osposobljavanjem uvelike se utjecalo na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove zapošljivosti. Završetkom obrazovanja i osposobljavanja, pripadnice ciljane skupine stječu javnu ispravu o obrazovanju kojom će ojačati svoje kompetencije i povećati njihovu zapošljivost. Sve aktivnosti financirane su iz sredstava Europskog socijalnog fonda, naglašava Kristina.


U tijeku je podjela božićnica


Kao i svake godine Grad Gospić je povodom Božića i božićnih blagdana osigurao božićnice za socijalno ugrožene građane. Božićnice ove godine iznose po 300 kuna, a zbog još uvijek prisutne korone isplaćuju se u dvorištu zgrade Gradske uprave. Isplata božićnica je u tijeku i traje do petka, 2. prosinca u vremenu od  09 do 13 sati. Očekuje se da će kriterije za isplatu božićnica ispuniti od 800 do tisuću građana pa je Grad Gospić za ovu svrhu izdvojio 300 tisuća kuna.
Budući da dio građana s pravom na ovaj novčani dodatak neće moći pristupiti dodjeli novca Grad Gospić će svim nepokretnim i nemoćnim osobama koje ispunjavaju uvjete, božićnice dostaviti u njihove domove temeljem prijava Gradu Gospiću.