Županijski stožer

Crni korona-rekord u Lici: Čak 122 slučaja u 24 sata

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 1205 osobe od čega je 364 aktivna slučajaPodaci Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije govore o rekordnom dnevnom porastu broja oboljelih osoba na COVID-19.  U posljednja 24 sata 122 su novooboljele osobe te je jedna osoba preminula. 

Najveći porast bilježi se u Domu za odrasle osobe „Bistričak“ u Brlogu pored Otočca  gdje je 87 novo oboljelih osoba. Na taj način ova ustanova za skrb odraslih osoba s mentalnim poteškoćama sada bilježi ukupno 127 oboljeli, odnos blizu punog kapaciteta te ustanove.


U Senju je 18  oboljelih osoba, devet s područja Gospića,  tri oboljele osobe iz Brinja, dvije iz Otočca,  po jedna oboljela osoba s područja Novalje, Plitvičkih Jezera i Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. U OB Gospić preminula jedna osoba starije životne dobi (81 godina). Preminula osoba je bila korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije.


Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 1205 osobe od čega je 364 aktivna slučaja, 807 osoba je izliječeno te 34 osobe preminule. Sa 90 oboljelih na prvome je mjestu i dalje Gospić.