Predizborni posjet

Božinović: Uvjeren sam u pobjedu HDZ-a u Lici

Marin Smolčić

Zamolio bih građane da izađu u što većem broju u nedjelju na izbore za boljitak cjelokupne Ličko-senjske županije kao i svih gradova i općina u Ličko-senjskoj županiji te da će novoizabrani dužnosnici imati odličnu suradnju s svim ministarstvima i Vladom RH, rekao je BožinovićNOVALJA/KARLOBAG Priobalne dijelove Ličko-senjske županije posjetio je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i međunarodni tajnik HDZ-a kako bi dao potpore HDZ-ovim kandidatima, Ernestu Petryju u kandidaturi za župana Ličko-senjske županije, Ivanu Dabi Đoni u kandidaturi za gradonačelnika Grada Novalje i Borisu Smojveru u kandidaturi za načelnika Općine Karlobag.


Tijekom cjelodnevnog susreta sa stranačkim kolegama ministar Božinović najprije je posjetio Karlobag gdje je održao radni sastanak s članovima HDZ-a Karlobag, na kojem su uz članove OO HDZ-a Karlobag nazočili Marijan Kustić, predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije, Ernest Petry, tajnik ŽO HDZ-a LSŽ i kandidat za župana, Ivan Tomljenović, predsjednik OO HDZ-a Karlobag i Boris Smojver, kandidat za načelnika Općine Karlobag. Domaćini su ga upoznali s činjenicom kako je u prvog kruga izbora u Karlobagu HDZ ostvario većinu u Općinskom vijeću, dok je svega nekoliko glasova nedostajalo Borisu Smojveru za pobjedu u prvom krugu za dužnost načelnika Općine. Zaključak sastanka je da će kandidat Smojver uvjerljivo pobijediti u drugom krugu izbora za dužnost načelnika Općine Karlobag.


U poslijepodnevnim satima Davor Božinović susreo se i s članovima HDZ-a Novalje, na kojem su uz članove GO HDZ-a Novalja nazočili Marijan Kustić, predsjednik ŽO HDZ-a LSŽ, Ernest Petry – tajnik ŽO HDZ-a LSŽ i kandidat za župana te Ivan Dabo Đono – kandidat za gradonačelnika Grada Novalje. Analizirani su rezultati prvog kruga izbora u Novalji na kojima je HDZ dobio najviše vijećnika te je u postizbornom dogovoru s HSS-om osigurao većinu u Općinskom vijeću. Također je naglašeno da u prvom krugu izbora nadmoćnu prednost za izbor gradonačelnika ima Ivan Dabo Đono te se u nedjelju očekuje pobjeda HDZ-ovog kandidata i povratka te stranke na kormilo Novalje za gradonačelnika Grada Novalje. Tajnik HDZ-a Davor Božinović na kraju posjeta je izjavio:
-Uvjeren sam da će nakon velebnih pobjeda HDZ-a u prvom krugu izbora na području Ličko-senjske županije naša stranka sa svojim kandidatima pobijediti i za župana Ličko-senjske županije kao i za gradonačelnika Grada Novalje i Općine Karlobag. Zamolio bih građane da izađu u što većem broju u nedjelju na izbore za boljitak cjelokupne Ličko-senjske županije kao i svih gradova i općina u Ličko-senjskoj županiji te da će novoizabrani dužnosnici imati odličnu suradnju s svim ministarstvima i Vladom RH. Zajednički nam je cilj još intenzivnije pokrenuti gospodarstvo, ostvariti uvjeti za nova radna mjesta i spriječiti iseljavanje iz Ličko-senjske županije koja je najljepša županija u Republici Hrvatskoj, istaknuo je Davor Božinović u Novalji.


S manjim političkim promjenama HDZ-ova garnitura je dominantna u životu Ličko-senjske županije, gradovima i općinama već 28 godina, od uspostave jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj. Očito je da ova stranka oko izbora ništa ne prepušta slučaju kada su ovaj prostor u nepunih 20-ak dana dva puta posjetili predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i većina stranačkih i Vladinih dužnosnika.