Veliko slavlje

Baka Zorka iz Brinja proslavila 100. rođendan. Optimizmom i energijom zarazila sve prisutne

Portal Novi list

Veliki broj prijatelja, rodbine iz svih krajeva Hrvatske te štićenika Doma okupio se kako bi zajedno proslavili ovaj izuzetan jubilejU Domu za starije osobe u Gospiću danas je održano veliko slavlje povodom 100. rođendana bake Zorke Lončar, rođene u Brinju, koja je svojim optimizmom i energijom zarazila sve prisutne. Veliki broj prijatelja, rodbine iz svih krajeva Hrvatske te štićenika Doma okupio se kako bi zajedno proslavili ovaj izuzetan jubilej.Prizor u dvorani bio je dirljiv. Prvo pitanje bake Zorke okupljenima i novinarima bilo je “Jel mi došao župan Ernest?” , s kojim nakon što ga je ugledala među gostima srdačno izljubila. Uz župana Petryja, stoti rođendan baki Zorki došli su čestitati njegova zamjenica Jasna Orešković Brkljačić i načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić, koji su ju darovali prigodnim poklonima.

Unatoč teškom životu i izazovima kroz koje je prošla, posebice tijekom i nakon Drugog svjetskog rata, baka Zorka je zadržala svoju vedrinu i ljubav prema životu. Posljednjih 14 godina provodi u Domu za starije u Gospiću, gdje je omiljena među štićenicima i osobljem.Tijekom slavlja, župan Petry je u čast bake Zorke upalio svijeće na rođendanskoj torti, a baka nije skrivala svoje oduševljenje. Cijelo vrijeme je pjevala ličke pjesme, a vrhunac slavlja bio je kada je zajedno sa županom otpjevala “Ličkog Sokola”, što je izmamilo aplauze i osmijehe svih prisutnih. 


Ovo stoljetno slavlje bilo je prilika da se prisjetimo koliko jedan život može biti bogat i kako svaka godina nosi svoje posebne priče i uspomene. Baka Zorka svojim primjerom pokazuje da, bez obzira na sve prepreke, život treba slaviti sa smijehom, pjesmom i ljubavlju.