DR. IVAN STANIĆ

Epidemiolog iz Stožera Ličko-senjske županije traži da se terase kafića i restorana zatvore

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Epidemiolog Stanić zato traži ponovno zatvaranje kafića, tj. ponovno uvođenje Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera koja je bila na snazi do 28. veljače 2021. godine.GOSPIĆ – Član Stožera civilne zaštite i glavni epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije dr. Ivan Stanić dostavio je danas članovima Stožera zahtjev za ponovnim pooštravanjem epidemioloških mjera vezanih uz suzbijanje COVID-19.


Mišljenja je da na području županije broj oboljelih ipak ima blagi uzlazni trend te da se ne bi trebalo uvesti relaksiranje mjera koje su od danas na snazi, pri čemu prvenstveno podrazumijeva otvaranje terasa kafića i restorana.


Epidemiolog Stanić zato traži ponovno zatvaranje kafića, tj. ponovno uvođenje Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera koja je bila na snazi do 28. veljače 2021. godine.

U narednim danima sastat će se županijski Stožer civilne zaštite koji će raspravljati o navedenom zahtjevu epidemiologa Ivana Stanića. Ne čekajući okupljanje članova Stžera odmah je reagirao njihov član župan dr. Darko Milinović. Obratio se medijima komentirajući pri tom zahtjev epidemiologa dr. Stanića.


-Nedavno sam održao sastanak s ugostiteljima s područja cijele županije te nakon ublažavanja mjera malo su „prodisali“ i moramo im dati šansu za financijski oporavak. Poštujem stav dr. Stanića i njegov ogroman doprinos u ovoj korona krizi, ali moj stav je da ponovno zatvaranje kafića ne bi bilo dobro, a ono na čemu treba inzistirati je kontrola provođenja epidemioloških mjera. Za pooštravanje mjera uvijek ima vremena, zaključio je Milinović.