STROŽE MJERE

Ličko-senjska županija provjerava građane koji su bili na teniskom turniru, ukidaju se posjete bolnicama i domovima

Marin Smolčić

Ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić potvrdila nam je kako su posjeti pacijentima u Općoj bolnici Gospić od danas opet zabranjeni po preporuci Stožera, dok je jedan dio bolnice opet uspostavio odjel za rad i liječenje osoba kojima će biti potrebna hospitalizacija zbog eventualne zaraze koronavirusomGOSPIĆ – Pod predsjedanjem zamjenika župana Vice Nekića, a povodom ponovnog širenja epidemije COVID-19 u Hrvatskoj, danas je u Gospić održana još jedna sjednica županijskog Stožera civilne zaštite.


Nekić je u uvodnom dijelu naglasio kako je danas 67. dan da na ovome području nema novo oboljelih građana.


Ovaj Stožer je redovno aktivan, a danas je na sjednici riješio neka pitanja i nedoumice oko nastavka rada na cijelome terenu. Tako se čulo kako su u Gospiću četiri aktivna slučaja samoizolacije. Iz Gospića je na proteklom tenis-turniru u Zadru boravilo više od 20-ak građana.
Svi ti ljudi su kontaktirani, a za njih troje je predložena mjera samoizolacije, kao i jednom povratniku iz Srbije. U Gospiću se nalazi punkt za uzimanje briseva u šatoru pored ambulante gdje se brisevi mogu uzimati za sve turiste i građane iz cijele Like. Senj i Novalja imaju svoje ambulante za te zadaće.


Stožer je donio odluku da će se od danas zabraniti posjete u Općoj bolnici Gospić i svim Domovima za starije i nemoćne u Lici.


Posvuda, a osobito s područja Vrhovina i Udbine, zbog povećanog intenziteta dolaska građana iz Srbije gdje je korona-virus uzeo maha. Ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić potvrdila nam je kako su posjeti pacijentima u Općoj bolnici Gospić od danas opet zabranjeni po preporuci Stožera, dok je jedan dio bolnice opet uspostavio odjel za rad i liječenje osoba kojima će biti potrebna hospitalizacija zbog eventualne zaraze koronavirusom.


Jedan od najvažnijih razloga ponovne spremnosti svih zdravstvenih resursa u slučaju aktiviranja novih korona-žarišta na području Ličko-senjske županije vezan je uz velike turističke destinacije. Proteklih dana sve su intenzivniji dolasci gostiju na područje NP Plitvička jezera i na šire područje Novalje na otoku Pagu.