Kampanja MUP-a

Lički srednjoškolci s pažnjom pratili predavanja i pokazne vježbe policije

Marin SmolčićTijekom dana nastavljena je kampanja MUP-a RH vezana uz promidžbu policijskog zanimanja. Nositelj kampanje je Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija “Prvi hrvatski redarstvenik” koja je prezentirana učenicima drugog razreda i završnih razreda u Srednjoj školi Plitvička Jezera, Srednjoj školi Otočac, Gimnaziji Gospić, te u Strukovnoj školi Gospić.


Aktivnosti se provode s ciljem informiranja  o programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole i o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u kojima aktivno sudjeluju policijske službenice Policijske uprave ličko-senjske i pripadnici Interventne jedinice policije Policijske uprave ličko-senjske.

Tijekom predstavljanja kampanje učenici su kroz prezentaciju mogli vidjeti koje sve poslove policija obavlja, ali i vidjeti borilačke zahvate koje primjenjuju policijski službenici Interventne jedinice policije u svom radu. Policijski službenici prezentirali su kako izgleda jedan dan na školovanju te su učenike upoznali s budućim zadaćama koje mogu obavljati kao policijski službenici


Učenicima su prikazani filmovi i drugi promotivni materijali iz kampanje te su upoznati da sve objave vezane uz kampanju mogu pratiti na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova  i Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”, kao i na društvenim mrežama.