Sjećanje na poginule

Ličani ne zaboravljaju riječke branitelje: Rodbina i suborci na obljetnicu obišli mjesto gdje je poginuo Ante Jurič – Tony

Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

Ovo je druga godina zaredom da spomen-obilježje nitko nije pohodio. Za to svakako treba okriviti epidemiju korone. Ipak, Vukšićani se i danas živo sjećaju svojih riječkih branitelja i poštuju njihove žrtve.GOSPIĆ – Iznad naselja Vukšić nadomak nekadašnje prve crte bojišnice tek stariji mještani znaju za spomen obilježje smješteno u gudurama kamenitog brda Gradina. Taj dio Like je u Domovinskom ratu branila je 111. brigada Hrvatske vojske iz Rijeke. Na današnji dan 1993. godine ondje je poginuo Ante Jurič-Tony, pripadnik protuoklopnog topničko-raketnog diviziona(POTRD).


Svake godine na mjestu Antine pogibje rodbina i suborci su neizostavno posjećivali Vukšić, palili svijeće i sjećali se onih koji više nisu među nama. Ovo je druga godina zaredom da spomen-obilježje nitko nije pohodio. Za to svakako treba okriviti epidemiju korone. Ipak, Vukšićani se i danas živo sjećaju svojih riječkih branitelja i poštuju njihove žrtve.


snimio Marin Smolčić


Tako su i danas obišli nekadašnju crtu obrane, a na mjestu Antine pogibje zapalili su svijeće. Državni barjak na obližnjem jarbolu zamrsile su bure i vremenske neprilike. Iz Kluba ratnih veterana 9. gardijske brigade „vukovi“ potvrdili su nam kako će prvom prigodom zamjeniti poderanu zastavu, pokloniti se Anti Juriču-Toniju, kao i svim riječkim i ličkim braniteljima palim u Domovionskom ratu na nemirnoj ličkoj bojišnici.