Susret

Komadina se sastao s novim v.d.-om predsjednika riječke HGK Herijem Bezićem

Portal Novi list

Foto PGŽ

Foto PGŽŽupan Zlatko Komadina sastao se s v.d. predsjednika HGK Županijske komore Rijeka Herijem Bezićem. Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj kao i budućoj suradnji Županije i Županijske komore.


Gospodin Bezić upoznao je župana sa svojim planovima i vizijama rada Komore te predstavio nove projekte među kojima je istaknuo Katalog hrvatskih proizvoda koji predstavlja on-line prostor na kojem svi zainteresirani mogu dobiti korisne informacije o domaćoj ponudi proizvoda i usluga.


Katalog će posebno biti koristan naručiteljima, odnosno investitorima i projektantima te će im olakšati rad pri pripremi natječajne dokumentacije.
U ovom trenutku u Katalogu je gotovo 3 578 domaćih proizvoda iz svih sektora gospodarstva, posebno građevinarstva, industrijske, poljoprivredne i prehrambene proizvodnje.


Katalog hrvatskih proizvoda prilika je za domaće gospodarstvo, te će svakako doprinijeti jačanju i snažnijem pozicioniranju domaće proizvodnje na hrvatskom tržištu.


Bezić je također predstavio i projekt informacijsko – komunikacijske platforme – Digitalna komora, koja članovima Hrvatske gospodarske komore, potpuno besplatno, na jednom mjestu, omogućava jednostavno i brzo dobivanje svih potrebnih poslovnih informacija.


Župan Komadina pohvalio je sve aktivnosti Komore i iskazao vjeru u nastavak uspješne suradnje sa zajedničkim ciljem pomoći i održivosti gospodarstva Primorsko-goranske županije.