LOKALNI IZBORI

Komadina predstavio zamjenike u novom mandatu: Nova energija u timu je Vojko Braut

Orjana Antešić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Riječ je o ljudima koji su se dokazali i iskazali u svom dosadašnjem radu, koji iza sebe imaju životno i političko iskustvo, ali i energiju i volju da još više unaprijedimo standard i kvalitetu života u našoj županiji, a dosad smo na tome učinili puno, poručio je Komadina.RIJEKA – Aktualni župan i kandidat za novi mandat na čelu Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina predstavio je jučer kandidate za svoje zamjenike koji su dobro poznata lica i dosad su, kao Marina Medarić i Petar Mamula, čini najuži dio Komadinina tima u izvršnoj vlasti županije. Za polazišnu točku u predizbornoj borbi ovog tima SDP-a i koalicijskih partnera za novi mandat na čelu Županije izabran je bazenski kompleks na Kantridi, ne slučajno s obzirom na to da se, kako je objasnio Komadina, radi o najsportskijem kvartu, ali i dijelu grada u kojem je odrastao i u kojem je radio, kao inženjer u “3. maju”.


Nova energija


Pokušavajući u glavnim konturama oslikati svoj tim, Komadina je poručio kako je ključna riječ koja ih određuje – povjerenje. Kako među njima samima, tako i od strane koalicijskih partnera i građana koje, prema Komadininom ocjeni, imaju.


– Ovaj tim vrlo je raznolik, kako po svojoj lepezi zvanja i struke, jer ima nas tu pravnika, ekonomista, inženjera i agronoma, ali i reprezentacije dijelova naše županije, posebice otoka i Gorskog kotara. Riječ je o ljudima koji su se dokazali i iskazali u svom dosadašnjem radu, koji iza sebe imaju životno i političko iskustvo, ali i energiju i volju da još više unaprijedimo standard i kvalitetu života u našoj županiji, a dosad smo na tome učinili puno, poručio je Komadina.
Kao nova energija u Komadininom timu predstavljen je 38-godišnji pravnik Vojko Braut, potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a Rijeke i gradski vijećnik koji, prema vlastitim riječima, dobro poznaje sustav funkcioniranja Županije s obzirom na svoj odrađeni mandat i županijskog vijećnika. Braut je kao glavne domene svog budućeg rada apostrofirao daljnji razvoj zdravstvenog turizma koji na ovom području, podsjetio je, ima sjajne predispozicije i uvjete, od onih prirodnih do funkcioniranja etabliranih institucija i djelatnosti, poput Thalassotherapija, dentalne i farmaceutske industrije. Braut je istaknuo i važnost kvalitetog daljnjeg gospodarenja i upravljanja pomorskim dobrom, kao i nužnost dodatnog povećanja domova za starije osobe.


Otoci i Gorski kotar


Rođena Cresanka i aktualna zamjenica župana Marina Medarić u svom je predstavljanju naglasila kako se otoke treba i mora voljeti i zimi, kada je život na njima daleko od one lepršave slike koja vlada u ljetnim mjesecima.


– Upravo iz tog razloga, da bi život njegovim stanovnicima učinili sadržajnijim i boljim, nema otoka u kojem Županija nije sudjelovala u nekom projektu, počev od uređenja trajektnih pristaništa, luka, lučica i komunalnih vezova koji su jako važni otočanima, sufinanciranja medicinske skrbi, uređenja domova zdravlja, a možemo se pohvaliti i da na naša četiri najveća otoka postoje i rade domovi za starije osobe, kazala je Medarić te dodala kako nije imala dvojbi ponovno ući sa svojim dosadašnjim “šefom” u borbu za novi mandat jer je Komadina je čovjek koji okuplja, a ne razdvaja, zaključila je ova SDP-ova dužnosnica.


Goranin Petar Mamula vjeruje kako je svojim dosadašnjim radom u Županiji pridonio tome da se o svim specifičnostima, problematici i potencijalima Gorskog kotara šire čuje i ozbiljnije razgovara, uključujući i razine centralne državne vlasti. Vjeruje da je svime što je odrađeno u mandatu na isteku “udareni dobri temelji boljitku Gorskog kotara”, posebno izdvojivši projekte prerade voća i punionice meda te Centra za velike zvijeri u Staroj Sušici.