Nezavisni kandidat

Koljanin predstavio zamjenike: U bitku za PGŽ ide s Dankom Švorinićem i Zdravkom Ivankovićem

Biljana Savić

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

Tijekom posljednjih 20 godina gdje Županija nije u kapitalne riječke sportske objekte uložila ni kune, Komadina se sada sjetio potpisivati neobavezujuće pismo namjere o ulaganju u sport. To je dostojno prvoaprilske šale, poručio je Koljanin.RIJEKA – Nezavisni kandidat za župana PGŽ-e uz podršku Liste za Rijeku i Kvarnerske inicijative Marinko Koljanin predstavio je kandidate za svoje zamjenike – predsjednika Liste za Rijeku Danka Švorinića i potpredsjednika Kvarnerske inicijative – regionalne platforme i aktualnog gradskog pročelnika za sport i tehničku kulturu Zdravka Ivankovića, koji se jučer nije predstavio zbog iznenadnih poslovnih obaveza.


– Rijeka je dosad unutar Županije bila zenemarena, što možemo zahvaliti svakom izostanku prave komunikacije župana Komadine i riječkog gradonačelnika Obersnela. Tome treba stati na kraj, rekao Koljanin, pozivajući birače da spriječe Komadinu da dobije još jedan mandat jer bi to, ocijenio je, bila katastrofa za Primorsko-goransku županiju.


– Tijekom posljednjih 20 godina gdje Županija nije u kapitalne riječke sportske objekte uložila ni kune, Komadina se sada sjetio potpisivati neobavezujuće pismo namjere o ulaganju u sport. To je dostojno prvoaprilske šale, zaključio je Koljanin.
Danko Švorinić vjeruje da će savez regionalnih stranaka i nezavisnih na čelu s Koljaninom biti najugodnije iznenađenje ovih županijskih lokalnih izbora.
– Upornim radom Liste za Rijeku za građane u tri posljednja mandata Gradskog vijeća demokratiziran je riječki parlament. U posljednjem sazivu, prvi put od višestranačja, Gradsko vijeće nije funkcioniralo kao glasačka mašinerija većin,e nego se do rješenja dolazilo usuglašavanjem različitih stavova. U takvim okolnostima težište odlučivanja je prvi put prebačeno s izvršne vlasti na gradsko vijeće i to smatramo našom velikom pobjedom. Isti posao nas čeka u naredne 4 godine u Županijskoj skupštini i zato ovu kandidaturu smatram velikim izazovom, rekao je Švorinić dodajući da je Koljanin čovjek koji je još 2006. godine imao hrabrosti izbaciti Zdravka Mamića na vrhuncu moći iz lože na Kantridi, pa će biti u stanju izbaciti i Komadinu iz Adamićeve.
Koljanin i Švorinić kazali su je do danas sakupljeno oko 1.900 potpisa te da očekuju da bi potreban broj potpisa trebali sakupiti do nedjelje.