Perivoj Majke Božje

Klapa Intrade na Trsatu održala “Koncert Kraljici Jadrana”: Doajene klapske pjesme došlo je čuti oko tisuću posjetitelja

Marko Dobrecović

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

"Karta ljubavi", "Ane moja", "Kuća kraj ferala", "Cviće", "Zora bila", samo su neke od pjesama koje je klapa, uz pratnju klavijatura, izvela na Trsatu. Publika nije ostala dužna, pa je tijekom cijelog koncerta pjevala uglas s izvođačima te ih bodrila snažnim pljeskom.RIJEKA – Nakon nekoliko godina pauze klapa Tomislav Bralić i klapa Intrade vratili su se na Trsat. Ugodna večer u Perivoju Majke Božje Trsatske bila je rezervirana za nastup pod imenom “Koncert Kraljici Jadrana”. Tomislav Bralić i klapa Intrade upriličili su koncert ispred tisuću posjetitelja koji su oduševljeno slušali izvedbe najljepših pjesama iz bogate diskografije ove zadarske klape. Koncert u organizaciji Svetišta Majke Božje Trsatske prvi je put održan 2010. godine, a nakon nekoliko godina izbivanja, večerašnji je koncert na Trsatu bio natopljen emocijom.


– Dobra večer, Rijeko! Nismo se vidjeli sedam, osam godina, ali ćemo zato večeras, na ovom svetom mjestu, nadoknaditi sve te godine. U ovom krasnom ambijentu uvijek smo sjajno dočekani, pa vjerujem da ćemo se i večeras sjajno provesti. Rijeka i Intrade večeras će uživati, na početku koncerta rekao je Tomislav Bralić.


Foto galerija: Koncert klape Intrade na Trsatu Foto: Sergej Drechsler


“Karta ljubavi”, “Ane moja”, “Kuća kraj ferala”, “Cviće”, “Zora bila”, samo su neke od pjesama koje je klapa, uz pratnju klavijatura, izvela na Trsatu. Publika nije ostala dužna, pa je tijekom cijelog koncerta pjevala uglas s izvođačima te ih bodrila snažnim pljeskom.
Ulazak na koncert je bio slobodan, odnosno besplatne karte je od ponedjeljka bilo moguće preuzeti na porti franjevačkog samostana na Trsatu uz predočenje europske COVID-potvrde. Karte su brzo razdijeljene pa je jasno da je, unatoč tome što je klapa u kolovozu nastupila na Ljetnoj pozornici u Opatiji, zanimanje publike bilo fantastično.Klapa je osnovana 1985. godine, a do danas je postala jedna od najpoznatijih klapa koju podjednako vole domaći i strani slušatelji. Nebrojena glazbena priznanja, mnogi studijski albumi, vrhunske izvedbe uživo samo su neki od aduta ove klape i razloga zašto ih publika toliko sluša i cijeni.


Sinoćnji je posebni koncert Tomislava Bralića i klape Intrade na posebnom mjestu još jednom okupio poklonike tradicije na radost trsatske publike. Ako ste kojim slučajem propustili riječki nastup Tomislava Bralića i klape Intrade, danas se možete uputiti u Mali Lošinj gdje će u 21 sat na glavnom trgu klapa također održati koncert.