RURALNI RAZVOJ

Karlo Starčević potpisao devet ugovora o bespovratnim sredstvima namijenjenim poljoprivrednicima

Marin SmolčićGOSPIĆ – Nakon što je Grad Gospić u rujnu ove godine raspisao Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića u 2022. godini na poziv je  pristiglo ukupno devet pravovaljanih prijava.


Stoga je danas gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević sa uspješnim prijaviteljima potpisao  Ugovore o dodjeli bespovratnih potpora. Nakon potpisivanja Ugovora gradonačelnik Starčević je izjavio:


-Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora na ovom Javnom pozivu iznosi 41.000 kuna, a dodijeljene su za provedbu mjere poput razvoj stočarstva i peradarstva, zatim za Aktivnost 1 koja podrazumijeva potpore za uzgoj mliječnih krava. Ova sredstva za potpore osigurana su iz gradskog proračuna.

Ovom prigodom se iskreno zahvaljujem svim vrijednim poljoprivrednicima na njihovom trudu i radu u jednom od strateških zanimanja u poljoprivredi bez kojih zaista ne možemo. Situacija u poljoprivredi nije sjajna na razini države i mi ćemo se morati okrenuti radu, proizvodnji i stvaranju.


Ovi vrijedni ljudi zaslužili su i više nego što smo im mi kao Grad Gospić u ovom trenutku mogli pružiti, a to je pojedinačna potpora od 3.000 do 7.000 kn za proizvodnju mlijeka. Nadamo se da će u sljedećoj godini biti puno više sredstava, uz još znatniju pomoć od strane Grada Gospića, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Karlo Starčević.


Na ovaj način je Grad Gospić nastavio višegodišnju praksu dodjele bespovratnih sredstava poljoprivrednicima s ovog područja kako bi im se pomoglo pri osnaživanju njihovih kapaciteta.