Višesatni program

Ig.Re.Gurua i Dječji zbor Tratinčice snimali spot za »Crveno-bijeli dres«

Marko Dobrecović

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Pjesma kao ljubavna poruka za cijelu HrvatskuZona Grill i SRC »3. maj« jučer su na cjelodnevnom druženju ugostili Obiteljsko okupljanje iz cijele Hrvatske & dijaspore. Središnji događaj višesatnog programa bio je snimanje videospota za pjesmu »Crveno-bijeli dres« u izvođenju Igora Relića – Ig.Re.Gurua i Dječjeg zbora Tratinčice.Bogat program


Bogat program započeo je u podne, a u paleti sadržaja izdvajali su se face paiting, photoboot, glazba DJ-a, različite igre, zabavne maskote Hrvatski plamenac i Veseli medo, a kulminacija događaja bilo je snimanje videospota za pjesmu koju potpisuju Igor Relić i Goran Lakotić, a pjesma je u izvedbi Igora Relića/Ig.Re.Gurua i zbora Tratinčice.
Osim navedenih, u spotu se kao gosti pridružuju mladi riječki nogometaši i sportaši iz brojnih klubova, a svi sudionici počašćeni su ručkom u Grill Zoni. Suorganizatori događaja su Igor Relić i Hrvatska Policija, a pokrovitelji su Grad Rijeka i Rijeka Sport. Autor pjesme i organizator zahvaljuje svim zaslužnima te se nada da će pjesma doći i do vatrenih reprezentativaca.Oslikavanje lica bilo je hit


Navijačko raspoloženje


Djeci se pjesma jako sviđa i odmah su se povezala s njom. Radimo na tome da pjesma dođe do reprezentativaca. Šalju se poruke Oliću, Majeru, Modriću. Pjesma »Crveno-bijeli dres« odašilje ljubavnu poruku za cijelu Hrvatsku, za Hrvate u dijaspori, za sve naše ljude diljem svijeta. Tu pouku odašilju djeca koja su naša budućnost, sadašnjost i onaj pravac kojemu mi kao zemlja, ljudi i sportaši moramo ići.


Da bi se sve ovo ostvarilo, bila je angažirana ekipa od 74 ljudi, koji su ostavili srce na terenu. Od grafičke dizajnerice i web-masterice Željane Stošić, fotografkinje Kristine Stošić, snimateljice Žane Jobst, snimateljske ekipe, Eni, Mije, Klare, Silvije, gospode Haramije, Mačeka i ostalih djelatnika Hrvatske policije, navodi Igor Relić.


Voditeljica DZ-a Tratinčice pri Kulturno edukativnom centru Glazbeni vrtuljak Suzana Matušan Avgustini navodi kako je ovo prvi put da Tratinčice stvaraju pjesmu u navijačkom ruhu te da su njihovi članovi to sjajno prihvatili.– S Igorom Relićem ranije smo snimali božićnu pjesmu i spot. Ta nam se suradnja jako svidjela, stoga smo se odazvali i ovom pozivu. Znali smo da će ovo biti sjajno organizirano jer je Igor sjajan organizator.


Usto, približava se i Euro, stoga nismo mogli odbiti takvu priliku. Iako su u našem zboru većinom djevojčice, imamo i dvojicu dječaka, djevojčice su se pokazale pravim navijačicama. Kad je Igor rekao da je zadani dress code crveno-bijeli, nije bilo djevojčice koja ga nije poslušala, što znači da su jako navijački raspoložene, rekla je Suzana Matušan Avgustini.