PONOĆNI ALARM

HGSS na Vratniku obavio dramatičnu akciju spašavanja: Iz šume iznijeli dezorijentiranu ženu

Marin Smolčić

Foto HGSS

Foto HGSS

Nakon utopljavanja starica je nosilima transportirana do svoje kuće, rekao nam je Josip Brozičević iz HGSS-a Stanice Gospić.GOSPIĆ – Stanica HGSS-a Gospić zaprimila je sinoć oko 19.30 sati iz Policijske postaje Senj poziv o nestanku žene, 83 godine iz Senja koja se u poslijepodnevnim satima udaljila od obiteljskog imanja na području Vratnika u nepoznatom pravcu. Nestanak je prijavio suprug koji je bio s njom u šetnji, nakon nekog vremena što je nije pronašao u potrazi oko kuće.


Na teren je ubrzo stigao gospićki GSS, a voditelj Stanice Gospić Josip Brozičević rekao nam je detalje potrage.


-Po informacijama od obitelji saznali smo da žena već duže vrijeme ima problema sa demencijom. Kako se radilo o nestanku osobe na neurbanom području, a noć se približavala odmah smo sa svim raspoloživim resursima započeli potragu u blizini kuće odnosno točke zadnjeg viđenja i to u svim poznatim pravcima i lokacijama.

U 00.15 sati osoba je pronađena u šumi nedaleko od Vratnika, oko 700 m zračne udaljenosti od kuće. Bila je u dobrom stanju, ali vidno dezorijentirana. Nakon utopljavanja starica je nosilima transportirana do svoje kuće, rekao nam je Josip Brozičević iz HGSS-a Stanice Gospić.