Šef SDP-a

Grbin u Delnicama: Vlada kasni s antiinflacijskim mjerama

Marinko Krmpotić

Petar Mamula, Peđa Grbin i Toni Štimac / Foto Marinko Krmpotić

Petar Mamula, Peđa Grbin i Toni Štimac / Foto Marinko Krmpotić

Čelnik SDP-a posjetio je Gorski kotarInflacija s kojom već živimo pogodit će sve, ali ne sve jednako. Najteže će biti tamo gdje je struktura stanovništva stara, a to je baš područje Gorskog kotara kojemu je, kao i drugim sličinim područjima Hrvatske, nužna pomoć Vlade RH, rekao je na tiskovnoj koferenciji u Delnicama čelni čovjek SDP-a Hrvatske Peđa Grbin te dodao: »SDP je predložio čitav niz mjera vezanih uz inflatorni dodatak – primjerice, sufinanciranje pri kupnji ogrjevnog drva – ali Vlada RH kasni s prihvaćanjem bilo kakvih mjera, što bi na jesen moglo dodatno otežati situaciju manje imućnom dijelu stanovništva«, rekao je Grbin, a tiskovnoj nazočan dožupan Petar Mamula predstavio je jednu od županijskih mjera kojima je cilj suzbiti negativne posljedice inflacije.


Riječ je o izdvajanju 2,5 milijuna kuna kojima će se pomoći riječkom autoprijevozniku Arriva da na području Gorskog kotara do kraja ove godine sačuva sve postojeće linije te možda pokrene i neke nove, što bi bilo od koristi svima koji koriste javni prijevoz i time štede na troškovima prijevoza vlastitim automobilima.


Domaćin čelniku SDP-a bio je Toni Štimac, načelnik Općine Lokve, koji se osvrnuo na, kako je to nazvao, niz lažnih obećanja aktualne Vlade RH prema Gorskom kotaru: »U posljednjih 6-7 godina obećavali su strašno puno, a napravili nisu gotovo ništa.
Mali primjer je čuveni »brdski« zakon za koji je u veljači donijeta Uredba o plaćanju troškova zimske službe. To je dobro. Ono što nije dobro je da se, a to se stalno događa, donesene odredbe ne poštuju.


Konkretno, niti jedna od goranskih lokalnih samouprava još nije dobila novce za troškove zimskog čišćenja. Taj obrazac po kojem se nešto obeća, a onda ne ispuni, postao je pravilo rada Vlade RH prema Gorskom kotaru«, rekao je Štimac.