Produženi vikend

Živo u većini goranskih sredina: Od podjele ribica i cvijeća do izletničkog šušura

Marinko KrmpotićDELNICE, FUŽINE – Zahvaljujući prekrasnom danu jučer je i na goranskom području »ulaz« u uskrsne blagdane bio svojevrstan početak nove turističke sezone od koje svi, pa i Gorani, očekuju puno.


Tradicionalna podjela uskrsnih porcija ribica zaživjela je jučer u nekoliko goranskih sredina (Delnice, Vrbovsko, Fužine…), a u Fužinama su je nadopunili i podjelom 500 sadnica begonije, a cilj je bio, kako je istaknuo načelnik David Bregovac, koji je uz ostale uposlenike općine sudjelovao u podjeli, čestitati mještanima ovog područja Uskrs, darivati im sadnice te ih time motivirati za brigu o vlastitom okolišu i što ljepšem izgledu mjesta: »Ono što ne podijelimo sada bit će narednog tjedna moguće podići u prostoru našeg KTD-a Fužine, a ako i nakon toga ostane ovih sadnica, ići ćemo u sadnju po raznim lokacijama na području Općine Fužine«, najavio je Bregovac.


Slično predblagdansko raspoloženje vladalo je i u ostalim dijelovima Gorskog kotara koji je već prvog dana produženog uskrsnog vikenda bio itekako zanimljiv i to ne samo domaćim ljudima koji su se zaželjeli opuštanja i odmora, već i brojnim izletnicima i posjetiteljima koji su, ponajprije s Kvarnera i Primorja, došli »udahnuti« malo svježeg gorskog zraka, opustiti se i uživati u prirodi. Posebno je to bilo vidljivo na području Nacionalnog parka »Risnjak« koji je bio prepun izletnika, ali sličnim su se rezultatima mogle pohvaliti i ostale goranske sredine pa je više no očito da zanimanje za ljepote Gorskog kotara probuđeno u doba korone traje, na svu sreću, i dalje. I samo nek traje!