Tradicija

Vrbovsko ovog vikenda zove na osamnaesto izdanje svoje Bundevijade. Evo što je sve na programu

Marinko KrmpotićVRBOVSKO – Koš i još pravog jesenskog zadovoljstva moći će se doživjeti predstojećeg vikenda u Vrbovskom gdje Grad Vrbovsko priređuje tradicionalnu, već osamnaestu po redu Bundevijadu – turističko-izložbenu priredbu kojom se u Vrbovskom slavi ne samo bundeva već i plodovi jeseni općenito, a dvodnevno druženje uvijek je – zbog iznimno velike ponude domaćih proizvoda – i prilika za nabavu kvalitetne zimnice.


Ne treba nimalo sumnjati da će i ovaj put biti tako u Gradskoj sportskoj dvorani, koja će u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati biti mjesto druženja, nabave zimnice i uživanja u raznovrsnom programu. Tanja Kušić, stručna suradnica u gradskoj upravi, u organizaciju Bundevijade uključena je tijekom svih dosadašnjih 18 godina.


– I ove godine moći ćete uživati u kupnji bundeva, bučinog ulja, proizvoda od bundeve te ostalih ekoetnoproizvoda, kulturno-umjetničkom programu, predstavljanju starinskih i nesvakidašnjih jela, izboru za najmanju, najinteresantniju i najtežu bundevu, natjecanju za najljepši izlagački prostor te bogatoj gastronomskoj ponudi. Bundevijada je nadaleko poznata po brojnim specijalitetima i nesvakidašnjim delicijama koje je svakako vrijedno kušati i koje će gostima biti dostupne na samoj manifestaciji, šatoru u sklopu manifestacije, izletištu Kamačnik te svim ugostiteljskim objektima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Ocjenjivat ćemo najljepši izlagački prostor, birati bučine specijalitete, izabrati najtežu, najmanju i najinteresantniju bundevu, a kulturno-zabavni program bit će raznovrstan tijekom oba dana i vodit će ga naša poznata glumica Doris Pinčić – najavila je Tanja Kušić, poručivši da ovog vikenda dolazak u Vrbovsko ne može biti loša odluka.