Demografske mjere

Vrbovsko nudi sto tisuća kuna za pet kupnji nekretnina mladim obiteljima

Marinko KrmpotićVRBOVSKO – Grad Vrbovsko nastavlja s aktivnostima vezanim za demografske mjere, posebno one namijenjene motivaciji ostanka mladih obitelji na području ove goranske lokalne samouprave.


Tako su sredinom ovog mjeseca potpisani ugovori vezani za raspisani natječaj kroz koji je ponuđeno ukupno 100.000 kuna raspoređeno na pet potencijalnih korisnika od kojih svaki može koristiti 20.000 kuna. Spomenuti natječaj nudio je mogućnost kandidiranja za kupnju nekretnina, odnosno adaptaciju postojećih.


Na natječaj za kupnju realiziranu tijekom posljednjih sedam godina prispjela je jedna molba (Kristina Ivanković) koja je zadovoljila sve uvjete i stekla pravo na korištenje 20.000 kuna iz gradskog proračuna.
Na natječaj za adaptaciju prispjelo je deset molbi od kojih će stručno povjerenstvo uskoro odabrati tri s čijim će kandidatima biti potpisani ugovori. S ovakvim će natječajima, ističe gradonačelnik Mufić, Grad Vrbovsko nastaviti, a isto tako nastavlja se i sa sufinanciranjem projektne dokumentacije za energetsku obnovu.