Kontroverzna odluka

Vrbovsko i formalno uručilo priznanje za pokojnog Milana Bandića. U njegovo ga je ime preuzeo Miro Laco

Marinko Krmpotić

Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Tako je Miro Laco, predstojnik ureda gradonačelnika Zagreba, primio u ime pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića plaketu kojom se Milan Bandić posmrtno proglašava počasnim građaninom Grada VrbovskogVRBOVSKO – Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić jučer je četvrti put ovog tjedna dijelio nagrade i priznanja institucijama i pojedincima koji su u protekle četiri godine svojim radom dali doprinos razvoju Grada Vrbovskog. Podjela nagrada razdijeljena je u nekoliko cjelina zbog poštovanja epidemioloških pravila, a jučer su na red došle nagrade ljudima i institucijama izvan Vrbovskog.


Tako je Miro Laco, predstojnik ureda gradonačelnika Zagreba, primio u ime pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića plaketu kojom se Milan Bandić posmrtno proglašava počasnim građaninom Grada Vrbovskog, Igor Toljan u ime poduzeća Zrinjevac d.o.o., koje djeluje u okviru zagrebačkog Holdinga, primio je Zahvalnicu za višegodišnju pomoć Gradu Vrbovskom vezanu uz hortikulturno uređenje, a gradonačelnik Delnica Ivica Knežević zahvalnicu je primio stoga što je zahvaljujući njegovim amandmanima na proračun Primorsko-goranke županije od 2019. do 2021. godine Gradu Vrbovskom omogućeno korištenje 1,1 milijun kuna sredstava iz županijskog proračuna – 500.000 kuna za jaslice, 400.000 kuna za javnu rasvjetu te 250.000 kuna za reciklažno dvorište.


Dan ranije Zahvalnice za kvalitetnu višegodišnju suradnju primili su predstavnici državnih poduzeća i institucija koje su u protekle četiri godine pomogle Gradu Vrbovskom. U ime Hrvatskih voda priznanje je preuzeo Vanja Rački, Hrvatsku elektroprivredu predstavljao je Darko Grgurić, Pružne građevine d.o.o. Anto Dolibašić, a Policijsku postaju Vrbovsko zapovjednik Danko Tomić. Svim dobitnicima, svakom ponaosob, biranim je riječima zahvalio gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, naglasivši da je svako od spomenutih priznanja uručeno osobama i institucijama koje su to nedvojbeno zaslužile.