Lokalni izbori

Vazma Malnar (HSS) kaže da je u Čabru previše rezignacije i da to želi promijeniti

Marinko Krmpotić

Smatram da je nužno puno više suradnje sa svim mjesnim odborima koji i sami moraju biti aktivniji te stalno ukazivati na problematiku u njihovom kraju i tražiti rješenja, govori MalnarČABAR – Vazma Malnar, čelnica čabarskog ogranka HSS-a te predsjednica Gradskog vijeća Čabra u proteklom mandatu, odlučila je nastaviti političku aktivnost vezanu uz ostvarivanje što boljih uvjeta života svih ljudi u njenom voljenom zavičaju.


– Na kandidaturu me ponukalo stanje na području grada Čabra kojim i dalje nisam zadovoljna. Previše je rezignacije i stagnacije i to želim promijeniti, želim utjecati na poboljšavanje stanja, a kroz dosadašnji rad od punih osam godina u Gradskom vijeću, stekla sam dovoljno znanja i iskustva da znam što i kako treba raditi da bi svima nama bilo bolje i da bi cjelokupno područje grada Čabra napravilo iskorak.
Smatram da je nužno puno više suradnje sa svim mjesnim odborima koji i sami moraju biti aktivniji te stalno ukazivati na problematiku u njihovom kraju i tražiti rješenja, govori Malnar te navodi neke konkretne mjere.


Dom za starije i vrtići


– Male poduzetnike, obrtnike i vlasnike OPG-ova mora se motivirati za daljnji rad nizom beneficija i poticajnih sredstava iz različitih izvora, od države i županije do EU fondova i samog Grada. Mislim da je nužno da se kroz rad gradskih službi, možda i kroz zborove građana, ljude obavještava o svemu što im može pomoći u stvaranju boljih uvjeta života, od samih aktivnosti gradske uprave pa do što brojnih i konkretnijih obavijesti o tome kako je moguće koristiti sredstva iz EU fondova i što je potrebno da bi se došlo do kandidiranja. Nadalje, priče o izgradnji doma za starije treba već jednom pretvoriti u stvarnost, jer je smiješno da ih svi spominju pri svakim izborima, a svi nismo otišli dalje od onog davno postavljenog temeljnog kamena. Svakako treba riješiti i pitanje cjelodnevnog rada vrtića u Tršću i Plešcima, jačati dodatno brigu o tradiciji našeg kraja, od bogatih narječja pa do raznih lokacija povijesnog i religijskog značaja. U razvoju turizma naglasak treba staviti na rekreativni i sportski turizam, a ne zimski od kojeg imamo najmanje i koji nam ne odgovara ni zbog vremenskih prilika, ni zbog nekvalitetne infrastrukture, govori Vazma Malnar te se osvrće i na problem čabarskog komunalnog društva.


Nužno zajedništvo
– Zalagat ću se i za konačno razrješenje cjelokupnog stanja vezanog uz KD Čabranka, a u svom ću radu nastojati biti što šira i u ideje vezane uz napredak uključiti što veći broj ludi, bez obzira na političku opredijeljenost. Mislim da jedino zajednički možemo donijeti boljitak našem kraju koji uz teškoće izazvane zemljopisnim položajem ima i tu nesreću da ni državna ni županijska vlast ne poštuje činjenicu da su uvjeti života kod nas znatno skuplji no u drugim dijelovima Hrvatske. I to svakako treba mijenjati, zaključuje Vazma Malnar.