Uoči Uskrsa

Udruga Svetog Roka poziva sve mještane općine Lokve na akciju čišćenja Kalvarije

Danijela Mihelčić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Okupljanje je u podnožju Kalvarije, a sa sobom je potrebno ponijeti motiku, lopatu, metlu, grablje, škare za rezanje grana i naravno dobru voljuS dolaskom proljeća započinju radovi oko okućnica, vrtova, javnih površina, a posebno se još dodatno radi jer stiže i vjerski blagdan Uskrs.


Udruga Svetoga Roka iz mjesta Lokve odlučila je spojiti kako se kaže ugodno sa korisnim stoga vrijedni članovi udruge organiziraju akciju čišćenja ove subote. Evo što poručuju iz prethodno spomenute udruge


– Udruga Svetog Roka poziva sve mještanke i mještane Općine Lokve kao i sve one koji su željni pomoći, da nam se pridruže 25.03.2023. u 10:00 sati na akciji čišćenja Kalvarije uoči nadolazećeg blagdana Uskrsa.
Okupljanje je u podnožju Kalvarije, a sa sobom je potrebno ponijeti motiku, lopatu, metlu, grablje, škare za rezanje grana i naravno dobru volju.


Veselimo se Vašem odazivu i lijepom druženju. Ukoliko bude promjena održavanja radne akcije zbog vremenskih (ne) prilika, na vrijeme ćemo obavijestiti na našim društvenim stranicama – poručili su nam iz Udruge Svetoga Roka


U razgovoru, jedna od članica Udruge Svetoga Roka, Tea Glad, otkrila nam je da im je jedan od ciljeva, djelatnosti Udruge očuvati okoliš, odnosno urediti javne površine u Općini Lokve.


Namjera im je jednom mjesečno organizirati akcije čišćenja žarišnih pozicija na području Općine Lokve, kao mještani Općine potaknuti inicijativu te osigurati odnosno podariti Lokvama komunalnu sliku kakvu njihovo mjesto zaslužuje.


Sa subotnjom akcijom također žele Kalvariju pripremiti za blagdan Uskrsa jer će se ondje održati dio procesije sa šestog na sedmog travnja u jutarnjim satima.


Na sam dan Velikog petka u suradnji sa Općinom Lokve, članice i članovi Udruge Svetog Roka podijeliti će mještanima te njihovim dragim gostima ribice.