Druženje

Udruga Palčava šiša ugostila izviđače iz Slovenije

Marinko Krmpotić

Foto Marko Smole

Foto Marko Smole

Uživanje na pograničnom područjuČlanovi Udruge Palčava šiša, koja godinama uspješno nastoji sačuvati i javnosti predstaviti bogato etno i kulturno nasljeđe Kupske i doline Čabranke, ugostili su u Palčavoj šiši u Plešcima izviđače odreda Beli Bober iz Ljubljane.


Slovenski su izviđači bili smješteni u za to priređenom prostoru sjenika u tom lijepom objektu, a njihov voditelj Aljaž Smole upoznao ih je s prirodnom baštinom gornjeg djela doline Kupe i Čabranke pri čemu su baš u Palčavoj šiši mogli doživjeti materijalnu i nematerijalnu baštinu pograničnog područja između Hrvatske i Slovenije.


Sudjelovali su i u raftingu po Kupi te se okupali u Čabranki, govori nam Marko Smole, čelni čovjek Palčave šiše, i dodaje da su rijetke prilike da mladi provedu nekoliko dana u takvom okruženju i da će večernje okupljanje uz vatru u Palčavom dvorišču svima ostati u ugodnom sjećanju.
– Drago nam je što smo ih ugostili, jer i na ovaj način promičemo naše kulturno baštinske aktivnosti i širimo svijest o zajedničkom kulturnom prostoru Hrvata i Slovenaca u dolini, rekao je Smole.