Sanjkalište Vujnovići

U Vrbovskom održano natjecanje u izradi snjegovića. Pobijedili – Dalmatinci i Egipćani

Marinko Krmpotić

Foto: T. KUŠIĆ

Foto: T. KUŠIĆVRBOVSKO – Proteklog je vikenda Vrbovsko možda ponudilo još jedan atraktivan zimski događaj koji bi mogao ne samo prerasti u tradiciju, već se i raširiti po ostalim goranskim lokacijama.


Sve što treba je – malo snijega. A njega ovih dana ima u Gorskom kotaru u izobilju pa su u Vrbovskom došli na ideju da, uz potporu Grada Vrbovskog i poduzeća Jarun ideja d.o.o. prirede nesvakidašnje natjecanje u – izradi snjegovića! Ideja je bila, govori nam Tanja Kušić, stručna suradnica za turizam u Gradu Vrbovskom, pun pogodak.


– Natjecanje smo održali sanjkalištu Vujnovići, sudjelovalo je 12 ekipa. Prijaviti su se mogle obitelji ili pojedinci, a nije za odaciti bila ni nagrada od 100 eura koju osigurali Grad Vrbovsko i tvrtka Jarun ideja. Prvo mjesto osvojila je vesela ekipa »Mila, Ivan i Karlo« iz Splita, Brača i Egipta. Drugo mjesto zaslužila je ekipa »Prešče« iz Zagreba, dok je treće mjesto također pripalo zagrebačkoj ekipi »Novi Zagreb«.


T. KUŠIĆ
Komisija u kojoj je sudjelovala i naša poznata glumica Jelena Miholjević, koja je zajedno s obitelji uživala u sanjkanju, nije imala nimalo lak zadatak, budući da su svi snjegovići bili vrlo zanimljivi i originalni.


Za sve ekipe osigurane su utješne nagrade u obliku slatkih paketa, dok je veselje na stazi kod najmlađih posjetitelja posebno izazvao medvjedić Ledo koji je dječicu počastio bombonima. Među mnogobrojnim sanjkašima sudjelovali su i mali izviđači iz Zagreba koji su čak vlakom stigli na sanjkanje u Vrbovsko – rekla je Kušić, najavivši mogućnost da ovo natjecanje postane tradicija.