CERV

U Skradu održana interaktivna kreativna radionica za razvoj projektnih ideja programa EU-a

Danijela MihelčićSKRAD – U Skradu je održana interaktivna, kreativna radionica za razvoj projektnih ideja programa Europske unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) koju je organizirala Nacionalna kontakt-točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Općinom Skrad.


– Radionica je bila namijenjena jedinicama lokalne samouprave, školama, kulturnim ustanovama, muzejima, čitaonicama/knjižnicama, udrugama i drugim neprofitnim organizacijama.


Na radionicu su se odazvali predstavnici jedinica lokalne samouprave, škola, poduzetničkih institucija, LAG-ova i udruga. Imali su prilike naučiti osnove CERV programa koji se sastoji od četiri programska područja – Vrijednost unije, Jednakost, prava i rodna ravnopravnost, Uključenost i sudjelovanje građana te Daphne. Mogućnosti sufinanciranja su razne, a sudionici su u okviru radionice već počeli razvijati svoje projektne ideje – pojasnila je Nikolina Crnković Đorđević, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela pri Općini Skrad.