Završene radne akcije

U Moravicama završeno “šminkanje” Mačjanskog jezera i Međeda

Marinko Krmpotić

MO Moravice nastavlja s akcijama te očekuje pomoć Grada i PGŽ-a / Foto MO MORAVICE

MO Moravice nastavlja s akcijama te očekuje pomoć Grada i PGŽ-a / Foto MO MORAVICE

Time su ovi lokaliteti, smatraju u MO-u Moravice, približeni svim izletnicima i turistima koji posjećuju Moravice i kojih je sve više, kako u Moravicama, tako i na području cijelog Grada Vrbovsko, ističe Milan Vukelić, predsjednik MO-a MoraviceMORAVICE  Mjesni odbor Moravice i ove je godine organizirao i realizirao ciklus ljetnih radnih akcija, uglavnom vezanih uz uređenje okoliša. Tako su pokošeni, očišćeni te uređeni prostor oko Mačjanskog jezera te okoliš ispred zaštićenog stabla stare tise u Međedima. Time su ovi lokaliteti, smatraju u MO-u Moravice, približeni svim izletnicima i turistima koji posjećuju Moravice i kojih je sve više, kako u Moravicama, tako i na području cijelog Grada Vrbovsko, ističe Milan Vukelić, predsjednik MO-a Moravice.– Nažalost, u Moravicama ne postoje uređena jezera, vidikovci, staze, a nemamo niti informativnih ploča. Naša tri jezera žude za uređenjem, a posebice je nužno uložiti u obnovu brana koje su propusne. Nadamo se da ćemo kroz radne akcije koje provodimo tijekom cijelog dosadašnjeg mandata uspjeti, osim uređenja tih lokaliteta, skrenuti pažnju odgovornima da krenu u veće ulaganje u razvoj turističke infrastrukture u Moravicama. Ljepote Moravica mogu poslužiti kao nadopuna turističke ponude Gorskog kotara i grada Vrbovskog, posebice zaštićenog krajolika Kamačnik i prekrasne kupske doline. Zbog toga očekujemo daljnju pomoć Grada Vrbovskog, Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma i Primorsko-goranske županije kako bismo zajedno osim ljepšega mjesta našim stanovnicima koji se time žele baviti olakšali i razvoj turizma, rekao je Vukelić.


Zadovoljan ostvarenim je i Dejan Jezdić, zamjenik predsjednika MO-a Moravice, koji napominje da su u planu i daljnje radne akcije.
– Kao i do sada, uz pomoć stanovnika želimo urediti i neke druge lokacije kako bi nam mjesto izgledalo što ljepše. Ovo je naša šesta radna akcija i vidi se da građani više i redovitije posjećuju uređene i očišćene lokalitete, rekao je Jezdić.