Ljetna akcija

U Moravicama očišćen okoliš Mačjanskog jezera, pomogli učenici Željezničke tehničke škole

Marinko Krmpotić

Riječ je o tradicionalnoj ljetnoj akciji MO Moravice.U organizaciji Mjesnog odbora Moravice ovih je dana očišćen okoliš Mačjanskog jezera u Moravicama.


Riječ je o tradicionalnoj ljetnoj akciji MO Moravice kojoj su se i ovog puta uz mještane odazvali i učenici Željezničke tehničke škole Moravice sa voditeljicom Gordanom Gerić Paulić.


Još je važnija činjenica, kako ističe predsjednik MO Moravice Milan Mamula (SDSS), kako su ove radne akcije prepoznate i od strane odgovornih osoba u Hrvatskim vodama pa je ove godine i rekonstruirana brana na Mačjanskom jezeru.
“Nadamo se da će se radovi nastaviti te da će se očistiti mulj iz korita jezera i postaviti adekvatna vrata na samu branu jezera.


Radnoj akciji pridružili su se i zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovskog Đorđe Busić (SDSS) te županijski i gradski vijećnik Dejan Jakšić (SDSS).


Ova radna akcija MO Moravice poklopila se sa akcijom čišćenja koju provodi Grad Vrbovsko te je ovog vikenda tako uz pomoć članova ŠRD Kamačnik očišćena staza oko Čogrljevog jezera koje se nalazi također u Moravicama, članovi DVD Željezničar Moravice pokosili su i počistili centar mjesta, a članovi NK Željezničara uređivali su okoliš oko prostorija nogometnog kluba i stadiona”, rekao je Mamula.