SKD Prosvjeta

U moravačkom Domu kulture održana kazališna predstava “Pokondirena tikva”

Marinko Krmpotić

Dio glumačke postave varaždinskog Uranka

Dio glumačke postave varaždinskog Uranka

Predstavu su izveli članovi amaterske sekcije udruženja Uranak iz VaraždinaU moravačkom Domu kulture u organizaciji SKD “Prosvjeta”, pododbora Moravice i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog održana je kazališna predstava “Pokondirena tikva” čuvenog srpskog komediografa Jovana Sterije Popovića koju su izveli članovi amaterske sekcije udruženja Uranak iz Varaždina.


Predsjednik VSNM Grada Vrbovskog Milan Vukelić istaknuo je zadovoljstvo dobrom suradnjom sa vijećima srpske nacionalne manjine Varaždinske županije i grada Varaždina kao i Zagrebačke županije.


Gorskom kotaru su potrebni programi u kulturi i zbog toga me veseli činjenica da se vrlo aktivno krenulo u realizaciju ideje MO Moravice o pokretanju Dana Pere Kvrgića u Moravicama, koji će uz ove godine još kvalitetniji Gomirje harmonika mundijal, sigurno dati pozitivan impuls promociji našega kraja, ali i razvoju turizma i održivog poduzetništva – rekao je Vukelić.
Novica Vučinić, predsjednik SKD “Prosvjeta”, pododbora Moravice naglašava kako je “Prosvjeta” ove godine krenula s programima vrlo aktivno.


U ime gostiju, prigodne poklone su uručili i pozdravne govore održali su Mile Sekulić, predsjednik VSNM Grada Varaždina i Milan Mirčetić, predsjednik VSNM Varaždinske županije.