Utrka za mlade i stare

Tragom “Fužinske lisice” 227 trkača oko jezera Bajer

Marinko Krmpotić

Snimio M. KRMPOTIĆ

Snimio M. KRMPOTIĆ

Na stazu dugu 400 metara, odnosno šest kilometara – a sve to uz modrinu jezera Bajer i zelenilo obale uz to jezero - krenulo je danas 227 natjecatelja (70 djece i 157 odraslih)FUŽINE  Tragom “Fužinske lisice” na stazu dugu 400 metara, odnosno šest kilometara – a sve to uz modrinu jezera Bajer i zelenilo obale uz to jezero – krenulo je danas 227 natjecatelja (70 djece i 157 odraslih) koji su se odzvali pozivu organizatora – Općine Fužine i RD Alpe Adria Treka. Najuspješniji u utrci seniora na 6 kilometara bio je Thomas Schuch (Italija), drugi je Matija Kušić (KCIPT Samobor), a treći Ivan Dobronić (Kvarner). Kod žena najbrža je bila Marina Juranić (AK Fitz/CrossSport Delnice), druga Inga Jurić (AK Kvarner), a treća Renata Kožar (SD Vrhovec).


Snimio M. KRMPOTIĆ

Snimio M. KRMPOTIĆ


Najuzbudljivije je ipak bilo u kategoriji učenika osnovnih škola, pri čemu su u kategoriji prvih i drugih razreda kod dječaka najuspješniji bili Filip Leš (OŠ Gerovo), Mark Bosnić (Opatija) te Filip Dobrović (Kvarner), a kod curica Mihaela Mersnik i Lana Matanović (obje Atletska škola “Za sretnije djetinjstvo”), te Eveli Šašo (InfluenceRi). U uzrastu trećih i četvrtih razreda pobjednik je Borna Gregur (AK Kvarner), drugi je Filip Zubčić (AK Kvarner), a treći Roko Dobrović (Kvarner), dok je kod djevojčica tog uzrasta prva Gala Klovar Lukarić (AK Kvarner), druga je Nikolina Živanović (Goranin, Delnice), a treća Sara Ilić (Kvarner).


U kategoriji šestih i sedmih razreda prvak je Bruno Gregur (AK Kvarner), drugi Marko Mersnik (AŠ ZS Djetinjstvo) te treći Gordan Paulin (OŠ Petar Zrinski, Gerovo), a kod djevojčica pobjednica je Lana Sobol (Ski-biatlon klub Delnice), druga je Vida Cetinjanin (AK Sisak), a treća Lana Škrtić (OŠ Dubovac, Karlovac). U uzrastu sedmog i osmog razreda pobjednik je među dječacima Matija Štimac (Ski-Biatlon klub Goranin), drugi je njegov klupski kolega Boris Štefančić, a treći Mateo Tomašić (Judo klub Pinky), dok su u uzrastu djevojčica nastupile dvije natjecateljice – prva je Ema Sobol (Ski-Biatlon klub Goranin), a druga Chiara Gašparac iz istoga kluba.