Osmo izdanje

Tradicionalna Kobasijada ove subote u Prezidu

Danijela Mihelčić

Za feštu do jutarnjih sati pobrinut će se grupa Trio GoraniBogati goranski vikend ponuda može vas odvesti u subotu navečer na osmu Tradicionalnu Kobasijadu koju organizira Udruga Britveca uz pripomoć KIS Gorski kotar u Domu kulture u Prezidu.


– Na manifestaciji ćete moći kušati razne suhomesnate proizvode lokalnih proizvođača, ali i šireg područja. Uz to ćemo pripremiti i domaće kuhane kobasice za sve posjetitelje.


Oni koji su prijavili svoje suhomesnate proizvode na natjecanje, ocjenjivanje će obavljati tročlani stručni žiri iz Poljoprivredno – šumarskog instituta.
Prva tri mjesta bit će javno objavljena, a primit će diplomu i nagrade (salama od 2 m, salama od 1m, salama od 50 cm na prigodnoj drvenoj podlozi).


Za sve posjetitelje biti će organizirana i nagradna igra gdje će sretni dobitnik preuzeti pršut – poručili su organizatori iz Udruge Britveca.


Za feštu do jutarnjih sati pobrinut će se grupa Trio Gorani, a za uspomenu na ovu specifičnu manifestaciju svaki posjetitelj će moći vlastitim rukama iskovati zlatnik s lokalnim motivom.