Ravna Gora

Tradicija ne smije nestati: “Goranski glasi” opet zapjevali

Marinko Krmpotić

OŠ DR. B. MARKOVIĆA

OŠ DR. B. MARKOVIĆARAVNA GORA – Nakon tri godine stanke (od 2020. do 2022. godine) iznova su održani Goranski glasi, zanimljivi susreti zborova goranskih osnovnih škola koje je prije tridesetak godina pokrenula Osnovna glazbena škola Ive Tijardovića (Delnice) na čelu s tadašnjom ravnateljicom Nives Marijanović, prof.


Nažalost, korona je donijela veliku krizu koja je potrajala, a obnoviti priredbu nije bilo lako jer delnička Glazbena škola kao glavni organizator nema dovoljno sredstava. Rješenje su pronašli ravnatelji goranskih osnovnih škola koji su održali sastanak i donijeli odluku da nikako ne bi bilo dobro da tradicija u potpunosti nestane.


Posla obnove te priredbe i održavanja ovogodišnjih, 26-ih Goranskih glasi prihvatila se OŠ Dr. Branimira Markovića iz Ravne Gore. Pozivu na sudjelovanje odazvalo se osam škola i šest zborova. odnosno ukupno oko dvije stotine sudionika, rekla nam je Nataša Možgon Kauzlarić, ravnateljica ravnogorske OŠ Dr. Branimira Markovića
– Nastupom združenih zborova predstavile su se osnovne škole iz Lokava i Fužina te Broda na Klupi i Brod Moravica, a samostalne nastupe imali su zborovi osnovnih škola iz Čabra, Skrada i Ravne Gore te zbora OGŠ Ive Tijardobića iz Delnica. Zadovoljni smo ostvarenim i drago nam je da su nakon tri godine stanke Goranski glasi iznova zaživjeli.


Cilj je da ova manifestacija opstane, i to na taj način da organizator uvijek bude delnička glazbena škola, a domaćinstva goranskih osnovnih škola će se mijenjati – rekla je Nataša Možgon Kauzlarić.