Kiša ih poštedjela

Spektakl na Lokvarskom jezeru: Puhački orkestar Fužine nastupio na splavi

Danijela Pleše

Snimila Danijela PLeše

Snimila Danijela PLeše

Prve glazbene izvedbe zagarantirano su dokazale publici da ne trebaju žaliti za dolaskom jer su ih vratile u neka druga glazbena vremenaPogledi uprti u nebo kroz cijeli petak, pogledavanje vremenske prognoze svako malo, ali i pripremanje glazbenog repertoara  donijelo je konačno dugo željeni nastup Puhačkog orkestra Fužine na lokaciji Starog motela u Lokvama. Skeptični su bili svi jer je  kiša  najavljena za cijeli tjedan mrsila planove svima- kako organizatorima tako i izvođačima i publici. No, uz kišobran za svaki slučaj, laganu jaknu i najdraže piće publika je pristizala i ostala ugodno iznenađena jer ih je Puhački orkestar Fužine dočekao na neočekivanoj pozornici – splavi na samom jezeru. To je svakako tehnički teže bilo izvedivo, ali za publiku atraktivnije.


Snimila Danijela PLEŠE

Puhački osrkestar Fužine u Lokvama / Snimila Danijela PLEŠE


Prve glazbene izvedbe zagarantirano su dokazale publici da ne trebaju žaliti za dolaskom jer su ih vratile u neka druga glazbena vremena.


– Ove godine po prvi puta smo nastupili u Lokvama s tridesetak naših članova Puhačkog orkestra Fužine, a i  inače imamo odličnu suradnju s Općinom Lokve. I nas je mučilo hoće li nas kiša omesti u planovima, no dočekalo nas je sunce i publika. Odlučili smo svirati od domaće glazbe, strane glazbe, latino, pop do filmskih hitova u sat vremena, s tim da uvijek imamo nešto u rezervi ako publika poželi još. Dakako moram priznati da je bilo izazovnije svirati na splavi, ali samim tim i posebno – s osmijehom nam je izjavio Zoran Blažević, predsjednik Puhačkog orkestra Fužine kojeg smo taman ulovili dok se ostatak članova pripremao za nastup.


Puhački osrkestar Fužine u Lokvama / Snimila Danijela PLEŠE

Puhački osrkestar Fužine u Lokvama / Snimila Danijela PLEŠE
Spremno je dočekivao i drage goste načelnik Općine Lokve Toni Štimac koji nam je odmah otkrio da se nada da će ovaj nastup postati tradicija.


– Želja nam je svakako svako naše  žabarsko lokvarsko  ljeto završiti ovakvim nastupom krajem kolovoza ili početkom rujna i spojiti dva jezera na ovakav simboličan način. Svjesni smo da je manifestacije na otvorenome u našem kraju teže održati, ali srećom nas je danas vrijeme pustilo da se držimo dogovorenoga. Zadnji nastup Puhački orkestar Fužine u Lokvama je  imao prije tri godine u Domu kulture i svi su bili oduševljeni stoga nismo imali ni najmanje dvojbe da ponovno organiziramo nešto i od tuda ideja za koju se stvarno nadamo da će zaživjeti u tradiciju, poručio je na kraju Toni Štimac


A mi smo odlučili nastaviti uživati do kraja u glazbenom repertoaru, sladoledu, promatrajući jezero, hrabre kupače koji su polako ispraćali zadnje ljetne trzaje.


Puhački osrkestar Fužine u Lokvama / Snimila Danijela PLEŠE

Puhački osrkestar Fužine u Lokvama / Snimila Danijela PLEŠE