Ekološko dijalektalna

Slikovnica “Darujte mi život” Slavice Grgurić Pajnić predstavljena u delničkoj knjižnici

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Autorica je učenicima ispričala dojmljivu priču o tome kako treba čuvati svoju okolinu i to na primjeru (pre)raširenog običaja sječe božićnih jelkiEkološko-dijalektalne slikovnice “Darujte mi život” (Podarite mi život) Slavice Grgurić Pajnić predstavljena je u gradskoj knjižnici Janet Majnarich u Delnicama učenicima nižih razreda delničke OŠ Ivana Gorana Kovačića i Područne škole Crni Lug.


Autorica je učenicima ispričala dojmljivu priču o tome kako treba čuvati svoju okolinu i to na primjeru (pre)raširenog običaja sječe božićnih jelki.


Štoviše, čitanje ove lijepe slikovnice imat će na proljeće svoj nesvakidašnji nastavak – autorica će s učenicima posaditi hlojkicu koja je korištena prilikom predstavljanja slikovnice!
– Željela sam kroz obradu teme o nepotrebnosti sječe božićnih drvaca pobuditi i razviti ekološku svijest kod djece.


Namjera mi je potaknuti svijest, prvenstveno kod roditelja djece, da je sječa drvaca u prigodi blagdana Božića zapravo uništavanje mladih, lijepih, jedrih stabalca koja potom nakon božićnih blagdana ostaju uz kontejnere kao tužni spomen na trenutke slavlja – rekla je autorica.