HDZ-ov načelnik

Šćuka želi drugi mandat u Ravnoj Gori: ‘Ponovo ćemo ostvariti sve obećano’

Marinko Krmpotić

Rezultati koje smo ostvarili u proteklim nepunim četirima godinama pokazuju da smo radili dobro. Usredotočili smo se na četiri područja rada – poduzetništvo, obitelj i mlade, infrastrukturu i umirovljenike. Na svakom od tih područja ostvarili smo napredak i vidljive iskorake – kaže ŠćukaRAVNA GORA – Mišel Šćuka (HDZ), aktualni načelnik Općine Ravna Gora, nastojat će tijekom predstojećih lokalnih izbora iznova osvojiti većinsku naklonost birača kako bi ostvario drugi mandat, koji planira realizirati kao volonter, a to znači uz minimalnu zakonom određenu naknadu od 5.000 kuna. Predstavljajući jučer svoj program, Šćuka je istaknuo da je posljednjih pola godine otkad Ravnu Goru vodi kao volonter pokazao kako se na taj način može voditi najveća goranska općina.


Radili smo dobro


– Volonterski se može raditi ovaj posao uz drugi posao ako se čovjek rano digne i radi cijeli dan. Rezultati koje smo ostvarili u proteklim nepunim četirima godinama pokazuju da smo radili dobro. Usredotočili smo se na četiri područja rada – poduzetništvo, obitelj i mlade, infrastrukturu i umirovljenike. Na svakom smo od tih područja ostvarili napredak i vidljive iskorake. Kako smo i obećali, sve smo naše poduzetnike oslobodili plaćanja komunalnog doprinosa, olakšali im rad te tim olakšicama nastojali privući nove ulagače. Kad je riječ o aktivnostima vezanim za obitelj i mlade, najvažniji projekt bio nam je izgradnja vrtića koji danas s 54 korisnika pokazuje opravdanost svih ulaganja. Osigurali smo i besplatne udžbenike i radne bilježnice za sve naše osnovce, a naknada za novorođenčad nam je takva da se za prvo dijete roditeljima pomaže s 3.000 kuna, za drugo s 3.500, a za svako naredno s 4.000 kuna. Aktivnosti vezanih za infrastrukturu bilo je jako puno, od generacijama sanjane ceste Bajt – Vrh pa do zahvata na prometnici u Kupjaku, uređenja Doma kulture u Starom Lazu, vodovoda prema lokaciji Marinići ili nogostupa prema ravnogorskoj osnovnoj školi. Umirovljenicima smo osigurali prostor za rad, kao i utorkom prijevoz iz okolnih mjesta na placu, trgovine ili u ambulantu – rekao je Šćuka, istaknuvši da je sve što je najavljivao u kampanji za izbore prije četiriju godina i ostvario, a isto tako bit će i u ovom mandatu, rekao je, izdvojivši nekoliko projekata i aktivnosti.


– Mladim obiteljima koje žele živjeti i ostati na našem području osigurat ćemo kroz poseban program i javni natečaj dobivanje 800 kvadratnih metara prostora za gradnju kuće s pratećom infrastrukturom. Već smo sad u traženju modusa kroz koji bismo svim ravnogorskim srednjoškolcima koji putuju u Rijeku osigurali prijevoz, nastavit ćemo ulaganja u turističku infrastrukturu, nastavlja se 1,6 milijuna kuna vrijedan program Zaželi, oko 800.000 kuna planiramo uložiti u uređenje parkova i šetnica na području Stare Sušice, dovršit ćemo uređenje zvonika crkve sv. Terezije Avilske, dječjeg igrališta u Ravnoj Gori, ceste Zalesina – Stari Laz, Vatrogasnog doma u Kupjaku te okoliša Vatrogasnog doma u Staroj Sušici – rekao je Šćuka, istaknuvši da će o programu detaljnije biti riječi pri predstavljanju liste HDZ-a s koje je jučer nekoliko članova dalo potporu kandidatu HDZ-a u Ravnoj Gori, a učinila je to i državna tajnica Majda Burić, Ravnogorka koja je posebno naglasila da potporu »aktualnom i budućem načelniku Ravne Gore Mišelu Šćuki daje stoga što je sve što je obećao i – ispunio«.


Za kravatu i za lopatu
– Za mene je Mišel načelnik koji može nositi i kravatu i lopatu. Jedini je ravnogorski načelnik koji je iskoristio sve benefite EU-fondova. Mnogi su prije njega samo obećavali, a on je svoja obećanja ostvario – i besplatne knjige i udžbenike, i uređenje prostora oko crkve i prijevoz za umirovljenike – rekla je Majda Burić, spomenuvši i da je Vlada RH na čelu s Andrejem Plenkovićem i u ovo teško doba korone pomogla Goranima.


– Već nekoliko mjeseci po 4.000 kuna prima više od dvije tisuće goranskih radnika i poslodavaca, što je dosad svota od 20 milijuna kuna, a na razini Primorsko-goranske županije riječ je o 50.000 radnika i 10.000 poslodavaca za koje je izdvojena pomoć od 715 milijuna kuna – rekla je Majda Burić.


»Nismo svi jednaki«


Kapitalni projekt ovog saziva vlasti bio je vrtić za koji je uz pomoć države i EU-fondova osigurano 7,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a drugu polovicu osigurala je kreditom Općina Ravna Gora, rekao je Šćuka, zamjerivši Županiji što nije u većoj mjeri sudjelovala u tom projektu.


– Od naše smo Županije dobili za taj projekt samo 200.000 kuna, a Općina Fužine za svoj vrtić dobila je 700.000 kuna. Očigledno, nismo svi jednaki i to nije u redu – rekao je Šćuka, istaknuvši da inače sa Županijom ima dobre odnose.