Sportsko druženje

Prvi festival Ludi medo u Delnicama oduševio i djecu i odrasle

Danijela Mihelčić

Sudionici sportskog festivala Ludi medo / Foto B. ŠTANFEL

Sudionici sportskog festivala Ludi medo / Foto B. ŠTANFEL

Prvo smo krenuli s trčanjem na 60, 90 i 120 metara po dobnim skupinama. Nakon toga su natjecatelji imali poligon spretnosti, rekla je Barbara Štanfel 


 


DELNICE – U Ledenoj dvorani u Delnicama održan je prvi sportski festival Ludi medo u organizaciji Centra za sport i rekreaciju LUDUS. Organizatorica festivala Barbara Štanfel puna je pozitivnih dojmova.
– Prvi festival održan je ove godine radnim danom, ali već sljedeće godine nastojat ćemo osigurati termin tijekom vikenda tako da još više ljudi može doći. Prvo smo krenuli s trčanjem na 60, 90 i 120 metara po dobnim skupinama. Nakon toga su natjecatelji imali poligon spretnosti gdje su pokazali svoje motoričke sposobnosti preskakanjem raznih prepreka i prolaskom ispod njih pa su sudjelovali u preskakanju vijače, skakanju u vrećama, gađanju meta. Bilo je vrlo zanimljivo i dinamično! – pojasnila je Barbara Štanfel.


Nakon toga je bila mala pauza gdje su sudionici mogli skakati u »napuhancu«, osvježiti se, odmoriti, a potom su krenule ekipne igre – potezanje konopa i graničar.


– Najmlađa dobna skupina od 3 do 5 godina je potezala konop i protiv roditelja, dok su stariji igrali graničara. Djeca su bila super oduševljena, bilo nam je predivno vidjeti kako lijepo reagiraju na sve što smo pripremili za njih i moram priznati da su me iznenadili koliko su brzi i spretni. Roditelji su stalno pljeskali, kao i djedovi i bake koji su došli podržati naš festival, tako da je dvorana bila puna ljudi. Imali smo i DJ-icu Mirelu koja nam je vodila program i puštala super glazbu za sve generacije. Najmlađa sudionica bila je Tonka Zagorščak, stara 3 godine i 3 mjeseca – nastavila je Barbara Štanfel i dodala da su organizatori doista zadovoljni odazivom za prvu godinu – bilo je prijavljeno 41 dijete, a natjecala su se 33.


– Sljedeće godine planiramo program proširiti na dva dana – prvi dan će biti za odrasle, a drugi za djecu – poručila je organizatorica.


Najbrži sudionik trkačke utrke uzrasta od 3 do 5 godina bio je Noa Jambrešić ispred Ivana Jureška i Saše Crnkovića, a kod djevojčica Noema Padjen ispred Gabi Bolf i Karle Šubat. U srednjem uzrastu od 6 do 8 godina pobijedio je Luka Milovanović ispred Karle Dlaba i Patrika Račkog, a najbrža djevojčica bila je Eva Pirc ispred Kristine Milovanović i Ane Čmelik. U najstarijoj konkurenciji, od 9 do 12 godina, pobijedio je Matija Antunović, dok je kod djevojčica najbrža bila Aleksandra Klepac ispred Ivone Dlab i Biance Injić.