Modni dodatak

Pogledajte kako su u Mrkoplju obilježili Svjetski dan kravate

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

I Mrkopalj širi spoznaju o modnom dodatkuMrkopalj je u ponedjeljak sav bio u znaku kravate.


Naime, nakon sredinom rujna uspješno održane izložbe i modne revije kravata, predstavnici uglednog hrvatskog društva Academia Cravatica očigledno su zaključili kako Mrkopalj može biti njihovo goransko uporište u širenju spoznaje o ovom svjetski popularnom i cijenjenom modnom dodatku.

Tako je u povodu obilježavanja Svjetskog dana kravate u središtu Mrkoplja postavljena velika »lebdeća« kravata u bojama Hrvatske, a najbitniji dio zbivanja dogodio se u Domu kulture gdje se moglo iznova pogledati izložbu »Mrkopaljska kravata«.


Uz te starinske kravate ovog su puta svi eksponati obogaćeni i na temu kravate izrađenim dječjim crtežima polaznika Dječjeg vrtića »Pahuljica« i OŠ Mrkopalj.Poseban dio programa bilo je predstavljanje skice Mrkopaljske kravate koju su izradili stručnjaci Croata kravate i koja bi trebala postati prepoznatljiv motiv Mrkoplja.


Organiziran je i prigodni tečaj vezanja kravate, a doslovno je najslađi trenutak bilo svečano rezanje torte na kravatu, slastice koja bi također, u okviru svih budućih obilježavanja Svjetskog dana kravate, trebala postati dio zbivanja koja u Mrkopalj svojom posebnošću mogu privući posjetitelje i turiste.